Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρελάνς στην Υγεία ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί το χώρο της Υγείας ως προνομιακό πεδίο για την άσκηση πίεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, πλην όμως η στρατηγική της Πειραιώς κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, ουδεμία διάθεση έχει να επιτρέψει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να οικοδομήσει το προφίλ του, δήθεν, εξυγιαντή, την ίδια ώρα που οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα. Ειδικά για το χώρο της Υγείας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί κυρίως τον Άδωνι Γεωργιάδη – προσωπικό πολέμιο του Παύλο Πολάκη – η Νέα Δημοκρατία αναμένεται, τις επόμενες ώρες, να βγει στην αντεπίθεση με τελικό στόχο να αναδείξει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης με την εξεταστική επιτροπή.

«Γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση να περιλάβει και τα δικά της πεπραγμένα στην εξετάστική επιτροπή;» είναι το πάγιο ερώτημα που θέτουν τα στελέχη της Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη ουδέποτε είπε όχι στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούσαν και περιόδους γαλάζιας διερεύνησης.

Δεδομένης και της αναφοράς του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι ο ίδιος είχε αφήσει, σε συνεργασία με την τρόικα, δελτίο τιμών προς δημοσίευση, η Ν.Δ. αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη μη δημοσίευση της λίστας από τους Ξανθό και Πολάκη. Το αποτέλεσμα, υπογραμμίζουν στη Ν.Δ., ήταν να υποστεί ζημιά το Δημόσιο ύψους πολλών εκατομμυρίων και να ευνοηθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Η επιλογή της Πειραιώς έχει και προφανές εσωκομματικό βάρος καθώς συνιστά ευθεία στήριξη της ηγεσίας προς τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδ. Γεωργιάδη, που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης αλλά και στελεχών από την ίδια την κεντροδεξιά οικογένεια.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 Η Γεωργία είναι πυρ και μανία με τον Στρατή...