Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν έχουν το Θεό τους…Με το Άγιο Φως τα έβαλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Οργή της Εκκλησίας

Την οργή της Εκκλησίας αλλά και των πιστών έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως όπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr. Η ενόχλήση μάλιστα δημοσιοποιήθηκε μάλιστα και με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη αναφορικά με την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

«Είναι προφανές ότι εζήλωσε τη δόξα του κ. Μάκη Μπαλαούρα» υποστήριξε ο κ. Κονιδάρης και συνέχισε: «στο survivor του αντικληρικαλιστικού δήθεν προοδευτισμού, κάποιοι, που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό και την ταυτότητα της πατρίδας μας, χλευάζουν ακόμα και αυτές τις άγιες ημέρες την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων».
Να υπενθυμίσουυμε ότι ο κ. Καραγιαννίδης ισχυρίστηκε ότι το Άγιο Φως «Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους. Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος».

Την αρχή των προσβλητικών δηλώσεων που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων είχε κάνει ο …χαμηλοσυνταξιούχος βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας.
«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» επανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το τρίτο χτύπημα ήρθε από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα ο οποίος αποφάσισε κι αυτός να τα βάλει με τα ιερά και τα όσια, λέγοντας πως «το να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φως είναι υπερβολικό».
«Βεβαίως, όμως, θα πρέπει να έρχεται με τις ανάλογες τιμές. Δηλαδή οι Καθολικοί το μεταφέρουν με τιμές αρχηγού κράτους;», είπε ο κ. Μπάρκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αντιδράσεις

Αποστάσεις πάντως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις προκλητικές δηλώσεις για το Άγιο Φως. πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη.
“Στο Ναό της Αναστάσεως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εξουσίας. Η παρουσία μας εκεί έχει και μια πολιτική και εθνική διάσταση. Μ΄αυτή τη διάσταση πρέπει να βλέπουμε το θέμα” δήλωσε ο πρώην υπουργός και σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συναδέλφων τους αρκέστηκε να πει ότι “ο καθένας έχει την δική του άποψη και ο κόσμος κρίνει”
Η κυβέρνηση συνεχίζει έναν “προοδευτισμό” που δεν έχει καμία ουσία δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος  κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως.
Είπε πως οι επιθέσεις κατά της εκκλησίας ξεκίνησαν από τον Κώστα Σημίτη με την έχθρα του κατά του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου.
Σημείωσε πως η Αριστερή ατζέντα δεν αντικατοπτρίζει την ελληνική κοινωνία που είναι συντηρητική που πιστεύει στην Παναγία, το Χριστό και το Άγιο Φως και τόνισε ότι αυτές οι απόψεις εκφράζουν το στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξεπερνά το 3%.
Ο βουλευτής τάχθηκε κατά ενός ουδετερόθρησκου κράτους που προβλέπει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ