Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πυρά ΝΔ στους … Καρανίκες του Μαξίμου

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Πειραιώς για τις “επιλογές τύπου Καρανίκα και τους διορισμούς ημετέρων” που καθιστούν την κυβέρνηση ” ανεπαρκή, ιδεοληπτική και ανίκανη” σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα parapolitika.gr.Ταυτόχρονα έ θεσε το αίτημα για “πολιτική αλλαγή” το οποίο αποσυνδέει από το κλείσιμο της συμφωνίας η οποία θεωρεί ότι δεν θα λύσει τα προβλήματα, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται.
Αφορμή για να βρεθούν στο στόχαστρο οι “Καρανίκες” στάθηκαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκης στα “Παραπολιτικά 90,1”. «Στο βαθμό που θα υπηρετούσε τη σθεναρή μεταρρυθμιστική πορεία, ναι, θα έβλεπα με καλό μάτι έναν ανασχηματισμό» δήλωσε. Επισήμανε μάλιστα ότι χρειάζονται υπουργεία, ευέλικτα και γρήγορα αλλά και ένα πολύ καλά συγκροτημένο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο να συντονίζει αυτή την εργασία.
«Ο κ. Ξυδάκη ανακάλυψε, ξαφνικά, αυτό που όλη η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί, εδώ και πολύ καιρό” ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση της. ” Ότι με επιλογές τύπου Καρανίκα και διορισμούς ημετέρων η χώρα θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της κρίσης. Αυτή η ανεπαρκής, ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση είναι η χειρότερη που γνώρισε η χώρα, από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Γι’ αυτό η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».
Η διαφαινόμενη συμφωνία στηρίζεται σε νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 3,6 δις με μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ και περικοπές συντάξεων και στερείται κάθε αναπτυξιακής πνοής σύμφωνα με τη ΝΔ. Κι αυτό θεωρεί ότι δυναμιτίζει την οποιαδήποτε προοπτική για επανεκκίνηση της οικονομίας. ” Οι ιδεοληψίες και οι διαπραγματεύσεις με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως ανάχωμα στην όποια μεταρρυθμιστική διάθεση θα μπορούσε να έχει αυτή η κυβέρνηση” δήλωσε στα Parapolitika.gr κομματική πηγή. “Οι πολίτες δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν όσο παραμένει στην εξουσία”.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Δ.Ν.Τ που θα αναλάβει τον έλεγχο της πορείας της οικονομίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα, επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση τις μόνες που προχώρησε και αυτές μετ´ εμποδίων, ήταν της Cosco, των Περιφερειακών Αεροδρομίων και του Ελληνικού. Όλες φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Σαμαρά. Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ δεν έχει να επιδείξει δικό της μεταρρυθμιστικό έργο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η χώρα δεν έχει καμία κατεύθυνση ούτε στα θέματα ενέργειας. “Και δεν έχει κατεύθυνση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το μηδενισμό ως Αντιπολίτευση και έχει μηδενική πολιτική στα ενεργειακά ως Κυβέρνηση” είπε σε εκπροσώπους των εταιρειών που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα και τους οποίους κάλεσε στην Πειραιώς. Επέκρινε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και στο θέμα της Δ.Ε.Η. γιατί “ζημιώνουν τους πολίτες και βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας”. “Είναι τραγικοί” τόνισε. “Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση πολέμησε και ως Κυβέρνηση εγκατέλειψε το μοντέλο της “μικρής Δ.Ε.Η.”, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Στη συνέχεια, όμως, συμφώνησε με την τρόικα να περιοριστεί η παρουσία της Δ.Ε.Η. από το 95%, περίπου της αγοράς, στο 50% μέσα σε 3 – 4 χρόνια. Αυτό έγινε με μηδενικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και χωρίς καμία περαιτέρω παρέμβαση στις δομές της εταιρείας.
Και τα συμπεράσματα είναι πρόδηλα: Η Κυβέρνηση συμφώνησε να χαρίσει το πελατολόγιο της μισής Δ.Ε.Η., χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τη δομή της. Και τώρα να ψάχνει η Κυβέρνηση να βρει τί θα πουλήσει, διότι ξέρει ότι, χωρίς ιδιωτικοποίηση τμήματος της Δ.Ε.Η., η εταιρεία θα καταρρεύσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ