Με την δεύτερη αξιολόγηση να βαίνει προς ολοκλήρωση – αν και μέχρι την οριστικοποίησή της ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τί θα πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση αναπροσαρμόζει την τακτική της, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει το πάγιο αίτημά της για την διεξαγωγή εκλογών.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που στοιχειοθέτησε τη θέση υπέρ των εκλογών και στη μακρά καθυστέρηση από την πλευρά του κ. Αλ. Τσίπρα, προχωρά πλέον στην οικοδόμηση ενός νέου διλήμματος έναντι των πολιτών, διατηρώντας επί της ουσίας το ίδιο διακύβευμα, την πρόοδο της χώρας. Ενώ, μέχρι πρότινος, το επιχείρημα ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, πλέον το νέο δίλημμα αφορά στην ικανότητα - δυνατότητα της σημερινής κυβέρνησης να φέρει την χώρα σε συνθήκες κανονικότητας. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε, εκ νέου χθες, από το βήμα της Βουλής εκλογές «για να δοθεί ώθηση στην οικονομία, να διεκδικήσουμε με αξιοπιστία ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον, να εγγυηθούμε την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Η ωρίμανση της γαλάζιας επιχειρηματολογίας κρίθηκε αναγκαία για δύο, βασικούς λόγους:
αφενός διότι η πιθανή ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακυρώνει το μέχρι χθες ισχυρό επιχείρημα υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσής της και της υπογραφής της συμφωνίας με τους εταίρους
αφετέρου διότι η Ν.Δ., που ζητούσε όλους τους προηγούμενους μήνες να κλείσει η συμφωνία, θα πρέπει να καταδείξει ότι το περιεχόμενο αυτής όχι μόνον φέρει την αποκλειστική υπογραφή του Αλ. Τσίπρα αλλά και ότι το ήδη βαρύ πακέτο μέτρων θα καταστεί ακόμη πιο επώδυνο για την κοινωνία, εφόσον δεν αναλάβει τις τύχες της χώρας μία νέα κυβέρνηση με διεθνή αξιοπιστία και μεταρρυθμιστική πίστη. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» προσέθεσε.

Η επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη, χθες, είναι ενδεικτική των τόνων που θα τηρήσει η γαλάζια παράταξη: «Υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας από τους δανειστές ως αντίμετρο για την αναξιοπιστία αυτών που κυβερνούν στο παρόν, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και είναι, δυστυχώς, το μόνο πραγματικό αντίμετρο για τη ζημιά που συνεχίζουν οι κυβερνώντες να κάνουν στη χώρα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως λάθος το μείγμα της πολιτικής, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους δανειστές αλλά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία ή έστω να αμβλύνει πτυχές των όσων συμφώνησε ο κ. Τσίπρας.

Το νέο, συνεπώς, δίλημμα που προβάλλει η Ν.Δ. στους πολίτες αφορά τη διατήρηση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και στην αλλαγή σελίδας, προφανώς μέσω της αλλαγής κυβέρνησης.

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top