Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις εικασίες και τις υποθέσεις ότι η διοίκηση Τραμπ δεν αναμένεται να υποστηρίξει σθεναρά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Mnuchin προσέφερε σημάδια της προθυμίας της κυβέρνησης Τραμπ να ασχοληθεί σε προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οικονομικές κρίσεις εκτός ΗΠΑ. «Αν και τόνισε ότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών δεν υπονοούν ότι σχεδιάζει να βάλει εμπόδια στην πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση ύψους 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times και προσθέτουν: «Επί του παρόντος το Ταμείο και οι ευρωπαίοι πιστωτές έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα φέρει το ΔΝΤ πλήρως στο πρόγραμμα βοήθειας. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Ταμείο να συζητήσει τη συμμετοχή του, είπε ο Mnuchin».

«Πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ευρωπαϊκό θέμα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε γιατί είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι ελπίζει μια λύση στην «ελληνική κατάσταση» μπορεί να προκύψει στο «κοντινό μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συνέντευξή του, ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs καθησύχασε τις ανησυχίες και τους φόβους που ήθελαν τον Ντόναλντ Τραμπ να ετοιμάζεται να διαρρήξει την παγκόσμια οικονομική τάξη και να εξαπολύσει ένα νέο γύρο νομισματικών και εμπορικών πολέμων. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών παρουσίασε μια εικόνα που εμφάνιζε τη νέα διοίκηση ως μια παραλλαγή του ρεπουμπλικανισμού και όχι κάτι ακραίο.

thetoc.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top