Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Φώφη Γεννηματά «λύνει» το θέμα Βενιζέλου

Παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηµατά επιχείρησε προ ηµερών να τείνει χείρα φιλίας προς την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας σε συνέντευξή της ότι εκείνος «κράτησε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό στα πολύ δύσκολα και αυτή τη στιγµή είναι ένα στέλεχος που συµµετέχει στην κοινή προσπάθεια», ο πρώην πρόεδρος του Κινήµατος δεν αναµένεται να δείξει προθυµία για επαναπροσέγγιση σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα parapolitika.gr.

Εξάλλου, η πρόσφατη απουσία του από το δείπνο που παρέθεσε η κ. Γεννηµατά στο σπίτι της σε όλα τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν το τελευταίο δηµόσιο «επεισόδιο» στην κάθε άλλο παρά καλή σχέση τους και ταυτόχρονα ίσως αποτελεί την απαρχή των εξελίξεων που τον αφορούν, όπως εκτιµούν πρόσωπα που γνωρίζουν τα παρασκήνια της Χαριλάου Τρικούπη.

Καλά πληροφορηµένες πηγές του «SECRET», ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, αναφέρουν ότι η κυρία Γεννηµατά, η οποία γνωρίζει πως ο κ. Βενιζέλος δεν µπορεί να θεωρηθεί σύµµαχός της στην προσπάθεια που κάνει για διεύρυνση των ορίων του κόµµατός της και συνολικά της Κεντροαριστεράς -στην οποία συµβάλλουν, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι εκπρόσωποι των κινηµάτων-, βρίσκεται ενώπιον σοβαρών διληµµάτων. Ηδη καιρό τώρα κάποιοι από τους ανθρώπους που συζητούν µαζί της τής εισηγούνται να προχωρήσει σε µια κίνηση που θα υποχρεώσει τον κ. Βενιζέλο να δηµοσιοποιήσει τις προθέσεις του για το επόµενο διάστηµα.

Με λίγα λόγια, της προτείνουν να κάνει µια «δυναµική» κίνηση, που θα «εκθέσει» τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όλο το προηγούµενο διάστηµα κάνει διαρροές σε σχέση µε τη στάση του σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές, το αν και πού θα είναι υποψήφιος κ.λπ.

Η Φώφη Γεννηµατά αντιµετωπίζει µε ψυχραιµία και περίσκεψη τις προτάσεις αυτές, ωστόσο µετά και την ηχηρή και χωρίς ουσιαστική δικαιολογία απουσία του κ. Βενιζέλου από το τελευταίο δείπνο στην κατοικία της δείχνει πως δεν πρόκειται να αφήσει για καιρό να σοβεί το ζήτηµα που τραυµατίζει την εικόνα του κόµµατος προς τα έξω. Πώς ακριβώς θα το αντιµετωπίσει αποφεύγει να το αποκαλύψει ή τουλάχιστον το γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι, που βρίσκονται πολύ κοντά της. Ωστόσο, συνοµιλητές της επιµένουν πως δεν θα αργήσει η στιγµή που θα δείξει τόσο στον κ. Βενιζέλο όσο και σε εκείνους που θεωρούνται άνθρωποί του πως «ήρθε η στιγµή να αποφασίσουν µε ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Πηγή:parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ