Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πράξεις και παραλείψεις Τσίπρα για το λογαριασμό των μέτρων αναδεικνύει στη Βουλή ο Μητσοτάκης

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αρχική συμφωνία για την ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης και με τον Πρωθυπουργό να επιδίδεται σε ένα μπαράζ εγκαινίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει τον κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή έτοιμος για μία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση.

Στο, ούτως ή άλλως, εκρηκτικό μίγμα της εξεταστικής για την υγεία, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να υιοθετήσει ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους, με στόχο να καταδείξει ότι μοναδικός ιδιοκτήτης των μέτρων λιτότητας και των περικοπών που έρχονται είναι ο νυν Πρωθυπουργός.

Καθώς πρόκειται για την πρώτη αντιπαράθεση των δύο ηγετών μετά το προσχέδιο συμφωνίας του Eurogroup για την αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνον θα επιδιώξει να ακυρώσει τους όποιους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης αλλά και να αποδείξει, με στοιχεία, ότι η παρατεινόμενη εκκρεμότητα κόστισε ακριβά στην ελληνική οικονομία και, τελικά, έφερε στην πρώτη γραμμή νέα μέτρα που πλέον όχι μόνον πλήττουν τη μεσαία τάξη αλλά, κυριολεκτικά, γονατίζουν και τους πλέον ασθενείς.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση του για κλείσιμο της αξιολόγησης, θα επιμείνει ότι ο τελικός λογαριασμός οφείλεται, αποκλειστικά, στους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή του σχετικά με το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης όρων της συμφωνίας, όπως διαμηνύουν κορυφαία γαλάζια στελέχη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το αίτημά του για εκλογές, παρά το γεγονός ότι πολλά γαλάζια στελέχη σπεύδουν πλέον να τις τοποθετήσουν μετά τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι ακόμη κι αν κλείσει οριστικά η αξιολόγηση, η παραμονή της κυβέρνησης των Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου στην εξουσία υπονομεύει τις προοπτικές της οικονομίας αλλά και τις δυνατότητες επίτευξης μίας καλής συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από μία νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή και σαφές μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

Ως προς το κομμάτι της υγείας, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στη γραμμή του κόμματος «όλα στο φως». Πράγμα που, κατά την Πειραιώς, σημαίνει ότι η περίοδος διερεύνησης θα πρέπει να ξεκινάει από τον… Κουρουμπλή ως Γενικό Γραμματέα Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ το 1993 και να ολοκληρώνεται με την περίοδο… Πολάκη, στην τρέχουσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024 Παρασκευούλα με Σελήνη από το ζώδιο του Τοξότη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, με την διάθεση ανεβασμένη και την δίψα για...