Η ΝΔ κάνει πράξη την πρωτοβουλία: «7 Απριλίου – 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία» με σκοπό μέσω επισκέψεων σε νοσοκομεία, να μάθει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό τους σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο paraskhnio.gr.
«Για τη Νέα Δημοκρατία, μεταρρύθμιση στην υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα θα ληφθεί υπόψη και η θέση των πολιτών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Η παραπάνω δράση ξεκίνησε το τριήμερο 7 – 9 Απριλίου από την Κρήτη, όπου ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου συμμετείχαν σε εκδήλωση στελεχών του κλάδου της υγείας απ’ όλο το νησί, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα, οι κ.κ. Αυγενάκης και Οικονόμου επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, καθώς και δομές υγείας και των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Εν κατακλείδι αναφορικά με το πλαίσιο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, αυτό περιγράφεται ως εξής:

«1. Δέσμευσή μας είναι, οι εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων υγείας, με κεντρική στόχευση ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας με κέντρο τον πολίτη.
2. Πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόληψη και αποκέντρωση της υγειονομικής κάλυψης.
3. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δημόσιες δομές των κέντρων και των μονάδων υγείας.
4. Προκρίνουμε τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της επικράτειας σε προσωπικό και υποδομές.
5. Προτείνουμε τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
6. Επιδιώκουμε – και θα επιτύχουμε – εξορθολογισμό στη λειτουργία των νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσοκομειακό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
7. Δίνουμε έμφαση στην κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους, στην δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, στην καλύτερη κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε θέματα όπως η ειδική αγωγή και τα καινοτόμα φάρμακα, η μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας».

Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των σχετικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα στον Μάιο θα παρουσιαστεί το πλαίσιο αρχών του κόμματος για την υγεία.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top