Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η ευκαιρία της νέας γενιάς να ανθίσει και η Νέα Δημοκρατία

Της Αθηνάς Ψαράκη*

Δεν αποτελεί είδηση ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, ούτε και ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα. Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά αποχής των νέων από τη συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την έντονη αποδοκιμασία που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας έκρουσαν σε εμένα εδώ και κάποιο καιρό τον κώδωνα του κινδύνου. Έθεσα, λοιπόν, στον εαυτό μου το εξής ερώτημα: θέλω σε 20 χρόνια να ζω σε μια «χώρα γερόντων» ή θέλω να ζω σε μια χώρα όπου η νέα γενιά θα ανθίζει και θα δημιουργεί; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι φυσικά αυτονόητη και ο στόχος για να σωθεί αυτή η χώρα δεν είναι άλλος από το να «σωθεί» η νέα γενιά.

Και λέγοντας να «σωθεί» η νέα γενιά εννοώ να υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε κάθε νέο να φανταστεί ξανά το μέλλον του στην Ελλάδα, να ανακτήσει εκείνο το θετικό πρόσημο που υπήρχε περί τα τέλη του 2014 και που του καταβαράθρωσαν έκτοτε. Φυσικά δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, ούτε για μια διαδικασία της οποίας τα αποτελέσματα θα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά. Ούτε, βέβαια, σώζεται η νέα γενιά με μια συνταγή ενός μόνο υλικού. Απαιτείται η δημιουργία κλίματος σταθερότητας, αλήθειας και αξιοπιστίας μέσα στο οποίο θα αναπτύσσονται πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών. Και όλα αυτά παράλληλα με τη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων στα κοινά.

Είναι άδικο να μην προτρέπουμε τους εαυτούς μας να συμμετέχουμε στα κοινά, να ενεργούμε και να αποτελέσουμε τελικά μέρος της ανανέωσης της χώρας μας. Και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε όλοι μαζί για πολλούς λόγους. Όχι μόνο για το ηθικό καθήκον αλλά πολύ περισσότερο για όλα αυτά που προσφέρει το ταξίδι της ανάμειξης με τα κοινά: η χαρά της δημιουργίας, η επικοινωνία με διαφορετικούς ανθρώπους, η ανταλλαγή ιδεών, η κατάστρωση σχεδίων, η υλοποίησή τους, η συνεργασία, η προσήλωση σε στόχους με επιμονή και υπομονή, οι μικρές και μεγαλύτερες επιτυχίες ακόμα και οι αποτυχίες. Έτσι ανθίζουμε ατομικά αλλά και συλλογικά και έτσι ανανεωνόμαστε.

Και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι όσο ποτέ άλλοτε ανοιχτή σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τη μοναδική αξιόπιστη πολιτική επιλογή με πρόγραμμα που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Που στοχεύει σε ίσες ευκαιρίες για όλους στην Παιδεία, που υποστηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής εκπαίδευσης, που επιδιώκει τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας ετησίως, που είναι έτοιμη να εφαρμόσει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που απαιτείται για την ανάπτυξη, που μπορεί να σώσει τη χαμένη μας υπόληψη στο εξωτερικό και να επαναφέρει την Ελλάδα στην κανονικότητα και την ασφάλεια.

Ήρθε επιτέλους η ώρα που η Νέα Δημοκρατία δίνει έμπρακτα φωνή στην κοινωνία και στους νέους για να μπορέσουν να κάνουν το όραμα ιδέες και τις ιδέες πράξεις και να ονειρευτούμε ξανά όλοι μαζί αυτήν την καλύτερη Ελλάδα. Ας την ακούσουμε και ας συνδράμουμε στον δρόμο της αλήθειας, της ασφάλειας και της ανανέωσης. Ας μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία.

*Η κα Αθηνά Ψαράκη είναι Δικηγόρος Αθηνών, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 66 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Η ΜΑΓΙΣΣΑ που ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 66 Το σχέδιο του Τζανή στέφεται με επιτυχία. Ο πύργος των Λασκαραίων βάφεται με...