Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Περιοδείες» Τσίπρα σε υπουργεία

Το ισχυρό της χαρτί, και μάλιστα το μοναδικό, βγάζει προς τα έξω η κυβέρνηση. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα που ξεκινάει σειρά «περιοδειών» στα υπουργεία καθώς αυτό τον καιρό στο κάδρο του Μεγάρου Μαξίμου μπαίνει το κυβερνητικό έργο. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, μετά τη διάψευση των υψηλών προσδοκιών για ένα ηχηρό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, για βαθιά απομείωση του δημόσιου χρέους και λύσιμο του γόρδιου δεσμού κατά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, η κυβέρνηση βγάζει και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα (το μόνο ισχυρό της χαρτί) σε μια προσπάθεια να γυρίσει το δυσμενές γι’ αυτήν κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Η στιβαρή και αποτελεσματική διακυβέρνηση είναι το ένα κομμάτι του νέου αφηγήματος της κυβέρνησης, που μαζί με τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής καταβάλλει προσπάθεια το Μαξίμου να τα κρατήσει πολύ ψηλά στη δημόσια ατζέντα, ως αντίβαρο στο βαρύ (2% του ΑΕΠ) συμβιβασμό και τα πενιχρά κέρδη τη διαπραγμάτευση.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ σημειώνεται επίσης: «… ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τα «γκάζια» της Μεγάλης Εβδομάδας στους υπουργούς, αναμένεται από αυτή την εβδομάδα να αρχίσει τις επισκέψεις- επιθεωρήσεις σε κάθε υπουργείο προκειμένου να εντείνει την πίεση στους υπουργούς, αλλά και να δείξει ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον για μεγάλα θέματα, με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου ανά τομέα να αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 66 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Η ΜΑΓΙΣΣΑ που ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 66 Το σχέδιο του Τζανή στέφεται με επιτυχία. Ο πύργος των Λασκαραίων βάφεται με...