Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιατί ο Μητσοτάκης επαναφέρει την θεωρία των δύο άκρων

Στην ΝΔ έχουν αποφασίσει να σηκώσουν κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό

Την επικοινωνιακή στρατηγική των δύο άκρων που είχε εφαρμόσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά που συνέκρινε την τότε αξιωματική αντιπολίτευση με την Χρυσή Αυγή, επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσία του βιβλίου του Πάνου Καζάκου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις Γαλλικές εκλογές στήριξε τον Μελανσόν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και του Εμμανουέλ Μακρόν. «Αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι αυτά που ενώνουν τα πολιτικά άκρα του εθνολαϊκισμού είναι περισσότερα από αυτά που τα χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο στρατηγείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των σκληρών μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση του στη Bουλή θα επιχειρήσει να πολώσει το κλίμα, με στόχο την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της εξεταστικής για τις προμήθειες στην υγεία αλλά και η προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Στην ΝΔ έχουν αποφασίσει να σηκώσουν κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό κρατώντας στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τους ατζέντας τις περικοπές στις συντάξεις, την μείωση του αφορολόγητου και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην επιτρέψει στο Αλέξη Τσίπρα να πετάξει στην εξέδρα και να κρατήσουν στο γήπεδο … «των περικοπών».

«ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία»

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε η ΝΔ την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «θλιβερή απολογία γεμάτη ψέματα και αλαζονεία » από τον πρωθυπουργό τον είδαν να είναι εκνευρισμένος.
Παράλληλα υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία θα υπογράψει ότι του ζητήσουν οι δανειστές.

«Οι αγανακτισμένοι του χθες, που έγιναν μετακλητοί του υπάλληλοι, είναι οι μόνοι που τον ανέχονται. Γιατί ο κ. Τσίπρας ζει στο δικό του κόσμο: “ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ