Σε μείωση των τιμών προς τους πελάτες έχει προχωρήσει το 62% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το «douleutaras όπως διαβάζουμε στην imerisia.gr.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, το 54,3% προχώρησε σε μείωση των τιμών κατά 10% έως 50% και το 8,5% σε μείωση άνω του 50%. Αντίθετα, το 31,0% διατήρησε σταθερές τις τιμές, ενώ το 5,2% προχώρησε σε αύξηση από 10% έως 50%. Την ίδια ώρα, το 57% των επιχειρήσεων εμφάνισε κάμψη στον τζίρο, με τη μείωση για το 19,3% των καταστημάτων να υπερβαίνει το 50%. Αυξημένο τζίρο έως 50% εμφάνισε το 19% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκαν οι πωλήσεις για το 23,8%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 40% των επιχειρηματιών δήλωσε πως δυσκολεύεται να βρει υπαλλήλους με τα κατάλληλα προσόντα ενώ το 77% παραδέχθηκε ότι έχει online παρουσία. Μάλιστα, 4 στους 5 διαπίστωσαν θετικά αποτελέσματα μέσω της παρουσίας τους στο διαδίκτυο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ELTRUN) με τη συμμετοχή 430 εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαφόρων κατηγοριών.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Γεώργιος Δουκίδης, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, επισήμανε ότι «παρά την κρίση, υπάρχουν διορατικοί Έλληνες επιχειρηματίες που διερευνούν ευκαιρίες για ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, της πελατοκεντρικής στρατηγικής και της κατάρτισης/ανάπτυξης του προσωπικού».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top