Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη για δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαΐα

Αυστηρά τα μέτρα της Αστυνομίας που βάζει τέλος στο βάρβαρο «έθιμο».Συνελήφθη ρομά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Κάτω Αχαΐας για σφαγή ζώου σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε κατόπιν καταγγελίας για συγκεκριμένη οικογένεια ρομά, οι οποίοι έσφαζαν σε δημόσιο χώρο αρνί, όπως προστάζει το «έθιμο» που κρατά εδώ και πολλά χρόνια με τα αίματα να τρέχουν στο συνοικισμό και τους κατοίκους της Αχαγιάς να διαμαρτύρονται. Σύμφωνα επίσης με καταγγελίες που έχουν γίνει στο παρελθόν, σφάγια πετάγονταν και σε κάδους απορριμμάτων!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας, ενώ τους επεβλήθη πρόστιμο 30.000 ευρώ, βάσει της σχετικής νομοθεσίας!

Αστυνομικοί κύκλοι, αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη σε ότι αφορά το βάρβαρο «έθιμο» σύμφωνα με το οποίο στη συνοικία των ρομά στην Κάτω Αχαία, σφάζονται αρνιά στους δρόμους και στη συνέχεια τα κρεμούν έξω από τα σπίτια τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται οι Αχαγιώτες, όπως επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά οι Αστυνομικές αρχές είναι αποφασισμένες να βάλουν τέλος σε αυτό το «έθιμο» που είχε διασύρει πανελλαδικά την περιοχή προκαλώντας μάλιστα και την παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία είχε προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς κύκλους, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, ενώ εδώ και 15 μέρες έχουν ειδοποιηθεί και οι ρομά για τις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η Φιλοζωική οργάνωση ΕΛ.Α.Δ.Α. που έχει κάνει και αυτή με τη σειρά της δεκάδες καταγγελίες στο παρελθόν, μιλώντας στο dytikanea.gr ανέφερε ότι για πρώτη φορά φέτος, στον συνοικισμό των ρομά τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο, δεν αντίκριζες αυτή τη βάρβαρη εικόνα με τα αρνιά δεμένα στα μπαλκόνια και έτοιμα για σφαγή. Τα μέλη της οργάνωσης, επιθυμούν να ευχαριστήσουν την Αστυνομία της Κάτω Αχαΐας για την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξαν σε ότι αφορά την προστασία των ζώων και της τοπικής κοινωνίας.

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

tempo24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ