Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1-1

Είχε και ωραίο. Είχε όμως και μοιραίο. Ο Ολυμπιακός της… αλλαγής εμφανίστηκε ανανεωμένος κόντρα στην Μπεσίκτας, με νέα πρόσωπα σε 11αδα και πάγκο όμως ένα λάθος του Λεάλι ήταν αρκετό για ν΄αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την ρεβάνς. Μεχρι την γκέλα του Ιταλού όμως (στο 53′) και το γκολ του Αμπουμπακάρ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο γήπεδο και είχαν πάρει το προβάδισμα με το γκολ του… ξεχασμένου Εστεμπάν Καμπιάσο (36′).

Οι δύο ομάδες πάνε σε μία ανοιχτή ρεβάνς με την Μπεσίκτας να έχει φυσικά το πλεονέκτημα έχοντας πετύχει το γκολ εκτός έδρας αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τις δικές τους πιθανότητες…

Ο ωραίος… Καμπιάσο
Μπορεί ο Βασίλης Βούζας να είναι μόλις μερικές μέρες στην πρώτη ομάδα όμως έκανε πράξη τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι. «Θα ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες». Κι όχι μόνο πήρε στην αποστολή τους Καμπιάσο και Μάριν αλλά τους έδωσε και χρόνο συμμετοχής. Στον Αργεντινό μάλιστα του έδωσε και φανέλα βασικού. Και δικαιώθηκε.

Γιατί σ’ ένα ημίχρονο που οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλές φάσεις και μάλλον… μετρούσε η μία την άλλη χρειάστηκε η κλάση του Εστεμπάν Καμπιάσο για ν’ αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Ανσαριφάρντ έκανε την ωραία ενέργεια από τ’ αριστερά και είδε την κίνηση του Αργεντινού ο οποίος από 8αρι έγινε… φορ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 36′.

Ο μοιραίος… Λεάλι
Οσο θετικός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, τόσο αρνητικός εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Και μπορεί η Μπεσίκτας να είχε προειδοποιήσει με την κεφαλιά του Ταλίσκα (47′) αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε να δέχεται και τρομερή πίεση. Ομως το λάθος του Λεάλι στο 53′ όχι μόνο άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα αλλά και το μομέντουμ. Ο Αμπουμπακάρ είπε «τεσεκιουλέρ» (σ.σ. ευχαριστώ) αλλά σκόραρε κιόλας μετά την πάσα που δέχθηκε από τον Λεάλι.

Στα επόμενα λεπτά η Μπεσίκτας έκανε αβίαστα επιθέσεις αλλά είτε ο Λεάλι έβγαζε (έκοψε τον Οζιακούπ), είτε ο Ρέτσος έσωζε (πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Μπάμπελ) είτε οι παίκτες της Μπεσίκτας ήταν άστοχοι (Κουαρέσμα και Τοσούν). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ούτε η Μπεσίκτας απείλησε μιας και έδειχνε ικανοποιημένη, ούτε ο Ολυμπιακός έψαξε το κάτι παραπάνω μιας και η ομάδα έδειξε κουρασμένη και οι αλλαγές δεν την βοήθησαν (Μάρτινς και Μάριν).

Ολα ανοιχτά σε μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη λοιπόν για τον Ολυμπιακό. Στην Τουρκία ξανά εκεί που πριν από μερικές μέρες είχε προκριθεί επί της Οσμανλισπόρ.

Mvp: Εστεμπάν Καμπιάσο. Στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Οχι μόνο για το γκολ που πέτυχε. Αλλά για όλα όσα έκανε σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε την διαφορά.
Αδύναμος κρίκος: Θέλει και ρώτημα; Ο Λεάλι με το δώρο που έκανε στον Αμπουμπακάρ στο γκολ της ισοφάρισης είναι δίχως αμφιβολία ο αδύναμος κρίκος του αγώνα και του Ολυμπιακού.
Στο ύψος του: Παναγιώτης Ρέτσος. Ενα τέλειο παιχνίδι απέναντι σε μια τρομερή μεσοεπιθετική γραμμή της Μπεσίκτας. Εσωσε και γκολ πάνω στη γραμμή και δεν είχε προβλήματα από τον Αμπουμπακάρ.
Η γκάφα: Ο Λεάλι έδωσε ένα φθηνό γκολ στη Μπεσίκτας. Χωρίς πίεση αποφάσισε να δώσει την μπάλα στον Αμπουμπακάρ ο οποίος έκανε ένα εύκολο πλασέ στη συνέχεια για το 1-1. Κρέμασε την ομάδα του και την προσπάθεια που είχαν κάνει μέχρι το 53′.
Το στραγάλι: Μέσα στις φάσεις ο Ολλανδός, Μακέλι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα και κάποια δύσκολη φάση.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Από ένα λάθος του Λεάλι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του με αποτέλεσμα να πάει στην Τουρκία με ντισαβαντάζ. Δεδομένα υπάρχουν πιθανότητες στην ρεβάνς απλά θα υπήρχε μεγάλη διαφορά με το 1-0 απ’ ότι τελικά με το 1-1. Αποδείχθηκε πάντως πως ο Ολυμπιακός και μπορεί να παίξει καλύτερα και σίγουρα υπήρχαν παίκτες στο ρόστερ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64′ Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70′ Μάρτινς), Μανθάτης, Φορτούνης (74′ Μάριν), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ
Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκονούλ, Ανδριάνο, Τόσιτς, Μαρσέλο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46′ Οζιακούπ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Ταλίσκα (92′ Ιλνερ), Αμπουμπακάρ (81′ Τοσούν)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ