Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύνταγμα και συνταγματάρχες

Το Σύνταγμα όλο και περισσότερο αναφέρει η εκλεγμένη από το λαό για το λαό Κυβέρνηση δείχνοντας τα μελλούμενα υπό την αυτού εξοχότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας διακεκριμένο συνταγματολόγο κ.Προκόπη Παυλόπουλο, επιτελικό στέλεχος της περιβόητης και αλησμόνητης Κυβέρνησης Καραμανλή.

Την επίκληση του Συντάγματος, για το καλό της πατρίδας, επειδή “δημοκρατικοί θεσμοί του πολιτεύματος είχον υποσκαφθή”…, μία γενιά πίσω είχαν επικαλεσθεί και οι τιμητές της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, που καταλύθηκε επίσης πραξικοπηματικά από τον “βιαστή” της Κύπρου τεθνεώτα και συγχωρεμένου Ταξίαρχου Ιωαννίδη με τους ασυγχώρητους προδότες απογόνους του που επιζητούν διακαώς και επιμόνως το θάνατο της Ελλάδας. Ο αρχηγός ΓΕΣ τόνιζε λίγους μήνες πριν επίσης στην ίδια διαταγή του: “Οι κομμουνισταί καταγράφουν τας διευθύνσεις των αξιωματικών και σχεδιάζουν την εν δεδομένη στιγμή εξουδετέρωσίν των δια δολοφονίας ή συλλήψεως. Προς εξουδετέρωσιν των ανωτέρω οι αξιωματικοί πρέπει να έχουν εις τας οικίας των οπλισμόν (περίστροφον ή πιστόλιον) και όταν ειδοποιούνται εκτάκτως όπως προσέλθουν εις τας μονάδας των, να προσέρχωνται οπλισμένοι”.


Για τη νέα γενιά που μεταναστεύει στο εξωτερικό για να βρει την ελπίδα της ζωής της καταδικάζοντας σε θάνατο τη γερασμένη μιαρή γενιά καταστροφής της Ελλάδας που ακόμα και τώρα εκβιάζει, απειλεί και μηχανορραφεί το θάνατο της λίγα λένε τα λόγια των κυβερνώντων. Ψωμί, παιδεία και ελευθερία ζητούσε η νεολαία το 1974, ψωμί, παιδεία και ελευθερία ζητάει και τώρα η κοινωνία που εξαθλιώνεται και εξαχρειώνεται από την αριστερή Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Του παιδιού της δικτατορίας που μεγάλωσε για μία άλλη Ελλάδα και κλήθηκε από την ιστορία τελικά να κυβερνήσει επαίσχυντα τη γαλέρα των σκλάβων των δανειστών βαρώντας με το νταούλι του για τη διάλυση της χώρας. Μεμονωμένες ανεξάρτητες φωνές απλά δίνουν έναν ευχάριστο τόνο στο ρέκβιεμ της Ελλάδας που αρνείται να γίνει Ιρλανδία, Κύπρος, Ισλανδία επαινώντας τους άξιους.


Ιστορική στιγμή η εμφάνιση του άθεου Πρωθυπουργού της Ελλάδας στον τάφο του Ιησού Χριστού ιστορική και η εμφάνιση στην ΥΕΝΕΔ του Πάνου Καμένου. Ποιος να το φαντάζονταν εκεί πάνω στο Γράμμο και το Βίτσι ότι ο Πρώτος Αριστερός Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα εκτελούσε την σκηνοθεσία του μεγάλου δημοκράτη καλλιτέχνη Μπιρσίμ. Ενός αγαθοεργού Έλληνα που για τους αγέννητους του ’80 έκανε με την τέχνη του την αλήθεια ποίημα σε ένα μπαλκόνι, τη μαύρη σκληρή πραγματικότητα του μόχθου ένα πράσινο λιβάδι μίας αχαλίνωτης ζωής. Το ελληνικό όνειρο του δημοσίου υπαλλήλου Κροίσου, του ακάλυπτου επιχειρηματία, του Κανένα Πρωθυπουργού αυτής της χώρας. Μία ζωή που η Κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε από την Κυβέρνηση Σημίτη και τίμησε στο έπακρο μέχρι την άκρη του Καστελόριζου το 2009. Εκεί που ΄σημερα η σύμμαχη Τουρκία απλώνει το χέρι στα οπίσθια των φρουρών του Αιγαίου…

Σε συζητάνε δίχως γιατί και όχι άδικα…

…τόσα δίνω πόσα θες, στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες,

κάθε κάμαρα κελί, με βαριά παλικαρίσια αναπνοή…

*Η Λέττα Καλαμαρά είναι δημοσιογράφος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ