Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βόμβα Σκουρλέτη: Στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως ο ίδιος με τη στάση του και τις τοποθετήσεις του σχετικά με τη ΔΕΗ «προσπαθεί να λειάνει την εκκολαπτόμενη απόφαση».

«Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα» τόνισε, για να προσθέσει πως δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στους δανειστές και τους κατηγόρησε για υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα για τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, που λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία». Υποστήριξε πως το σχέδιο για πώληση περιουσιακών στοιχείων, έως τον Ιούλιο του 2018, είναι πειστικό και δημιουργεί συνθήκες στημένου παιχνιδιού, αφού εάν δεν γίνει η πώληση θα υποστεί η χώρα επιπτώσεις. «Αυτό σε οδηγεί να πουλήσεις όσο – όσο» είπε ο κ. Σκουρλέτης και καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι δεν πίστεψε και δεν προώθησε το σχέδιο για συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μην υποχρεωθεί η επιχείρηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Πάντως, εκτίμησε ότι έχουν εξαιρεθεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα συμπεριληφθούν μόνο τα λιγνιτικά και πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων από τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

Έκανε λόγο για συμφέροντα που κάνουν πόλεμο στην κυβέρνηση από το εσωτερικό και το εξωτερικό και κάποιους που επιθυμούν να εξοντώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε πως, κατά την πεποίθησή του, ο κ. Σόιμπλε θα ήθελε στην εξουσία τη ΝΔ , ως συγγενικό κόμμα.

Ανέφερε για τη διαπραγμάτευση ότι «εάν οδηγηθούμε σε κάτι που δεν θέλουμε, σε ένα τέταρτο μνημόνιο, θα είναι αποτυχία», εκτίμησε πως όσο χάνουμε χρόνο στη διαπραγμάτευση τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, αλλά επισήμανε ότι «ταυτόχρονα έχει σημασία το περιεχόμενο να μην έχει αρνητικό και υφεσιακό πρόσημο». Συμφώνησε με την άποψη του κ. Τσακαλώτου ότι υποτιμήθηκαν οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις από τα μέτρα. «Φαίνεται ότι φθάσαμε στο κόκκαλο» τόνισε ο κ. Σκρουρλέτης «και πρέπει να αλλάξουμε μίγμα πολιτικής».

Ανέφερε, τέλος, ότι έχει καλές σχέσεις και άριστη συνεργασία με τον υπουργό Γ. Σταθάκη, και πως έχει συναντηθεί και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...