Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση MRB: Μεγάλη η διαφορά- Σε διψήφιο ποσοστό ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μια ακόμη δημοσκόπηση.
Αυτή τη φορά η MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR διαπιστώνει ισχυρό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,.
Πάντως παρά τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και του αρνητικού κλίματος ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακόμη διψήφια ποσοστά.
 Eιδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφει η ΧΑ με 7,9%. Ακολουθεί με άνοδο μιας μονάδας με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας το ΠΑΣΟΚ στο 7,8% και το ΚΚΕ με 7,7%. 

Και η δημοσκόπηση της MRB καταγράφει το γεγικευμένο αίσθημα απαισιοδοξίας των πολιτών, αφού στον λεγόμενο «Δείκτη αισιοδοξίας» το 90% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε αρκετά/πολύ άσχημα.

Στην ερώτηση να απορρίψει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα ή να τα αποδεχθεί, το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη.

Στο ερώτημα, όμως, αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει πάση θυσία. Το 28% που χαρακτηρίζετε «παγιδευμένοι» είναι αυτοί που λένε ας κλείσει η αξιολόγηση με μέτρα, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Ποσοστό που αγγίζει το 59% θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2017.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκο Μητσοτάκης, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά, τρίτος έρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στην τέταρτη θέση είναι ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού προηγείται με 33,1% ο κ.Μητσοτάκης, έναντι 18,1 του κ.Τσίπρα με τον «κανένα» να απέχει και από τους δύο στην πρώτη θέση. Στην ικανότητα διακυβέρνησης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 149 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 149 Η εμφάνιση της Ελένης ταράζει την Ειρήνη, η...