Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Λένε και σωστά πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Τον παίκτη κράμα Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο να έχεις, μόνος του δεν κερδίζει. Ο ΠΑΣ με το σημερινό 1-0 επί της Κέρκυρας επέστρεψε στις νίκες, διατήρησε την παράδοση (αήττητος στα Γιάννινα με τους νησιώτες) και «βλέπει» πεντάδα, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή στον Πέδρο Κόντε. Ορθώς και είναι άδικο για τους άλλους 13 που αγωνίστηκαν κόντρα στους Φαίακες να επικεντρωθεί κάποιος μόνο σε εκείνον. Ομως ο Ισπανός στράικερ ξέχωρα ότι ήταν ο δημιουργός-εκτελεστής της φάσης που έκρινε το ματς, αποτελούσε μία μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα και επί της ουσίας ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, 4-2-3-1 και με τον ΠΑΣ να δείχνει από την αρχή πρόθεση ώστε να πάρει τα «ηνία» του αγώνα. Ομως η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για την Κέρκυρα, η οποία μόλις στο 5′ απείλησε με την κοντινή κεφαλιά του Επστάιν.
Στην συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έδειχναν να κυριαρχούν. Κυρίως επειδή ο Κόντε ήταν σε καλή κατάσταση και την ίδια στιγμή ο Ντιμιτρόφσκι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμά του. Ο Ισπανός φορ πολλές φορές έβγαινε εκτός περιοχής, ο στόπερ από την ΠΓΔΜ τον ακολουθούσε αλλά τον «έχανε» και εκεί υπήρχε πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους. Το συγκεκριμένο «ζευγάρι»… πρωταγωνίστησε στη φάση του 17′, όταν ο 29χρονος αμυντικός έκανε χέρι σε προσπάθεια του αντιπάλου του και ο ρέφερι Αρετόπουλος ορθώς καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, την οποία και μετέτρεψε σε γκολ ο Κόντε και έτσι ο 29χρονος στράικερ σκόραρε για τέταρτο σερί παιχνίδι. Μέχρι περίπου το 35′ ο ΠΑΣ «πατούσε» καλύτερα και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν και πάλι να γίνονται απειλητικοί. Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν διατεθειμένοι να παίξουν πιο επιθετικά και έτσι ο Επστάιν ήταν στο πλευρό του Τουράμ σε διάταξη που ήταν περισσότερο 4-4-2. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και ξαφνικά στα πρώτα λεπτά και μέχρι το 55′ η αναμέτρηση έγινε… ροντέο. Ο ΠΑΣ «άγγιξε» το γκολ στο 50′ (με τους Ζάιρο, Κόντε) και το 52′ (Ζάιρο), η Κέρκυρα στο 51′ (με τον Τουράμ) και το ματς πήρε… φωτιά. Ομως αυτή η «έκρηξη» δεν είχε συνέχεια και αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Με την πάροδο του χρόνου οι δύο προπονητές άλλαξαν πρόσωπα και σχήματα (είδαμε τον ΠΑΣ με 4-3-3 και την Κέρκυρα με 3-5-2), όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Παρότι δημιουργήθηκαν ορισμένες εκατέρωθεν προϋποθέσεις.

MVP: Ο Κόντε. Ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της Κέρκυρας, το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση προήλθε από δική του ενέργεια, ο ίδιος το μετέτρεψε σε γκολ και έφτασε τα πέντε τέρματα σε τέσσερα ματς. Ο Ισπανός είναι on fire.

Στο ύψος του: Ο Ναδάλες. Η Κέρκυρα απειλούσε ως επί το πλείστον από την αριστερή της πλευρά και ο Καρανίκας είχε προβληματάκια με τον Επστάιν. Αντίθετα ο Ισπανός μπακ στον δικό του χώρο ευθύνης τα πήγε περίφημα. Οχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά, καθώς ήταν ο πρώτος πασέρ του ΠΑΣ στο σημερινό ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντιμιτρόφσκι. Οχι γιατί υπέπεσε στο πέναλτι, αλλά επειδή κυρίως στο πρώτο ημίχρονο «έχανε» συνεχώς τον Κόντε. Ο Ισπανός φορ έκανε… δύσκολη τη ζωή του στόπερ από την ΠΓΔΜ και εκεί υπήρχε μεγάλο πρόβλημα για τους Φαίακες.

Η γκάφα: Δεν είναι ακριβώς γκάφα, αλλά «κακό τελείωμα». Αν οι Επστάιν και Ανδρεόπουλος «έβρισκαν» καλύτερα τη μπάλα στις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου που τους παρουσιάστηκαν και από καλή θέση δεν κατάφεραν να σκοράρουν, τότε ίσως να μιλάγαμε για άλλο ματς. Αλλά δεν το έπραξαν και οι Φαίακες έμειναν άσφαιροι.

Το «στραγάλι»: Τον «βοήθησε» και το παιχνίδι, καθώς δεν είχε πολλές φάσεις και κύλησε ομαλά. Ο ρέφερι Αρετόπουλος σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, οι βοηθοί του είχαν ορθές τοποθετήσεις-υποδείξεις και έτσι πέρασαν απαρατήρητοι.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η βροχή που ξεκίνησε πριν τη σέντρα. έκανε «δύσκολη» την αποστολή των παικτών και των δύο ομάδων και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ του ΠΑΣ. Αλλα ως έναν βαθμό σχετικά δίκαια. Σίγουρα δεν ήταν καταιγιστικός (π.χ. στο δεύτερο μισό τα επίπεδα κατοχής μπάλας έφτασαν ακόμη και στο 62%-38% υπέρ των Φαιάκων), όμως είχε ουσία και έναν σούπερ Κόντε. Οριακά μεν, αλλά οι γηπεδούχοι άξιζαν το «τρίποντο».

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριος, Κοζορώνης (89′ Σκόνδρας), Λίλα, Ακόστα, Βιδάλ (74′ Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτσαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (84′ Ονίλο), Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74′ Κόντος), Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας (64′ Γεωργακόπουλος), Τουράμ, Νίκιτς.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...