Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σάλος από δήλωση Φώφης στο Πρώτο Θέμα: Δεν μπορούμε πάντα να βάζουμε το εθνικό συμφέρον, πάνω από το παραταξιακό

Σάλος έχει προκληθεί στα social media από απίστευτες δηλώσεις που φέρεται να έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στη σημερινή Κυριακάτικη έκδοση η κ. Γεννηματά δηλώνει ούτε λίγο, ούτε πολύ δύο εντυπωσιακά πράγματα.
1) Ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον, πάνω από το κομματικό (!!!)
2) ότι είναι έτοιμη να δώσει συγχωροχάρτι στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έχουν διαπράξει κατά τη διάρκεια της καταστροφικής κυβερνητικής τους θητείας και απαιτεί να συμμετέχουν στην επόμενη  κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις της κ.Γεννηματά, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα είναι οι εξής:

«Δεν πρόκειται να συναινέσω σε δύο πράγματα: Πρώτον να παραμείνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και, δεύτερον, να δώσουμε κοινοβουλευτική στήριξη για να κάνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης». 

Στην ερώτηση ότι μπορεί να χρεωθεί η ίδια την ακυβερνησία και την προσφυγή σε νέες εκλογές και μάλιστα με απλή αναλογική είναι πάλι ξεκάθαρη:

«Και γιατί θα πρέπει να το χρεωθούμε εμείς. Να συμφωνήσουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Εμάς μας συμφέρει, τη χώρα ίσως δεν συμφέρει. Δεν μπορούμε να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Ας το κάνουν και οι άλλοι. Αν συμφωνήσουν, τότε ναι, θα μπούμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε σε δίδυμο όχι». 

Όπως είναι λογικό οι παραπάνω δηλώσεις έχουν προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις στα social media καθώς και αμηχανία και έκπληξη σε στελέχη του κόμματος καθώς είναι πρωτοφανές να δηλώνει πολιτικός αρχηγός ότι δεν μπορεί πάντα να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.
Σύμφωνα με στελέχη που υποστηρίζουν την κ.Γεννηματά δεν πιστεύουν ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις και είναι αυθαίρετες εκτιμήσεις και συμπεράσματα του συντάκτη της εφημερίδας.
Ωστόσο στο άρθρο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” οι δηλώσεις είναι με εισαγωγικά συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι αποδίδονται στην ίδια.
Πολλά στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ζητούν να υπάρξει επίσημη διάψευση από το κόμμα.
 

Άλλες αξιοσημείωτες δηλώσεις της κ.Γεννηματά είναι πως “Το Ποτάμι είχε την ευκαιρία του πέρσι το καλοκαίρι και την έχασε” ενώ για τους πέντε της Ώρας Αποφάσεων λέει ότι “είναι καλό ο καθένας να έχει συναίσθηση του μεγέθους του και της ευθύνης του. Ως άτομα είναι ευπρόσδεκτοι στη ΔΗΣΥ, όχι ως κόμμα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ