Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το συγχωροχάρτι της Φώφης στον Αλέξη

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το έχουμε πει επανειλημμένως.
Αν η Φώφη δεν είχε επίθετο Γεννηματά θα ήταν μια καλή κομμώτρια της δεκαετίας του ’80 για να βάφει τις ξασπρισμένες ρίζες των μελών που είχε η ΕΓΕ (Ένωση Γυναικών Ελλάδας, με πρόεδρο την Μαργαρίτα Παπανδρέου).
Όμως, με το επίθετο που της κληροδότησε ο πατέρας της, προερχόμενη η ίδια από το πιο βαθύ εκ του βαθέως ΠαΣοΚ, κατάφερε και έγινε πρόεδρος του ΠαΣοΚ!!!
Και σφιχταγκαλιάστηκε έκτοτε με τον… Λαλιώτη.
Νομίζοντας ότι όλοι έχουν τη δική της

κοντή μνήμη, άρχισε να καταφέρεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λησμονώντας ότι κι η ίδια ήταν υπουργός του… Σαμαρά.

Για τη Φώφη Γεννηματά μπορεί να κυβερνά ο Τσίπρας, αλλά ο Μητσοτάκης της φταίει για όλα τα δεινά!
Νομίζοντας ότι όλοι έχουν την ίδια με εκείνη ιδεολογική άγνοια, άρχισε να καταφέρεται εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, λες κι εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα μας και να αγκαλιάζει ότι πιο αναχρονιστικό κινείται κι αναπνέει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Μέχρι και τον μοιραίο Γιώργο Παπανδρέου περιμάζεψε στο κόμμα της.
Χώρια που αποστράτευσε πολιτικά τις υπεύθυνες φωνές του κόμματός της.
Κι όχι μόνο αυτά. Όπου στέκεται κι όπου μιλά, βάζει στο ίδιο καζάνι τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενη ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με την πρώτη αν δεν συμμετέχει και το κόμμα που σήμερα κυβερνά. Προαναγγέλλει, δηλαδή, ακυβερνησία αν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Ότι πιο οδυνηρό για τον τόπο.
Να πάμε, δηλαδή, πάλι σε εκλογές και δη με την καταστροφική απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουτέστιν, ότι επιδιώκει το σημερινό κυβερνόν κόμμα…
Χθες, με συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα», επιβεβαίωσε όσα απλά κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία ως πληροφορίες και δημιούργησε νέες έντονες αναταράξεις στο κόμμα της.
Ουσιαστικά επανέλαβε όσα λέει στα πολιτικά παρασκήνια ο Λαλιώτης.
«Ναι σε τρίδυμο, όχι σε δίδυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αποτυπώνοντας και πάλι την πρόθεσή της για ακυβερνησία της χώρας.
Πλην αυτού, η Φώφη Γεννηματά προχώρησε και σε άλλο ατόπημα.
Με την πρόθεσή της να συγκυβερνήσει ΚΑΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για όσα έχει προκαλέσει στον τόπο.
Η Φώφη Γεννηματά, «απόσβεσε» τα σχεδόν 80 δις που έχει κοστίσει στη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, συγχώρεσε την επιβολή των capital controlsκαι την ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια , το ανηλεές κυνηγητό εξ ιδεοληψιών της κυβέρνησης στην ιδιωτική οικονομία και στους ελεύθερους επαγγελματίες, το ανηλεές φοροκυνήγι, τις νέες στρατιές προσλήψεων στο δημόσιο, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, τις αναστολές ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων, την μιζέρια, τη απόλυτη φτωχοποίηση της κοινωνίας…. Συγχώρεσε τα πάντα του ΣΥΡΙΖΑ και τον θέλει παρόντα σε αυριανή συγκυβέρνηση και τον θεωρεί εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο.
Τι να πει κάποιος; Και τι να σχολιάσει; Πολύ περισσότερο όταν ήδη έχουν προκληθεί έντονες αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ αλλά και σ’ επίπεδο στελεχών;
Η πρώτη αντίδραση ήταν του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.
Που με ανάρτησή του στο διαδίκτυο εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας:
«Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον θεωρούμε εθνικά επικίνδυνο όσο είναι κυβέρνηση».
Η δεύτερη αντίδραση ήταν του πρώτου βουλευτή της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι … ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για κορόιδα!
Ακολούθησε η αντίδραση από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, οι οποίες συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι προτεραιότητα αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων και η συγκρότηση κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει στην περιπέτεια της ακυβερνησίας την επομένη των εκλογών.

Η ουσία είναι ότι η Φώφη Γεννηματά, ανεπαρκέστερη όλων των προκατόχων της, ακόμη και από τον Γιώργο Παπανδρέου, στέλνει πιο κοντά στην αυτοδυναμία τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κοινωνία άλλωστε, όσο κι αν συμπεριφέρεται πολλές φορές με το θυμικό ή της άγνοιά της, έχει ισχυρότατο ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Η Φώφη Γεννηματά είναι τόσο ανεπαρκής, θολωμένη και παρασυρμένη από τους πάτρωνες συμβούλους της, που προτιμά να σταματήσει το ρολόι του χρόνου από το να αποδεχθεί την πραγματικότητα και τη λογική. Προτιμά να ρίξει τις ζαριές που βολεύουν σήμερα την αριστεροδεξιά που κυβερνά, αδιαφορώντας για τις εθνικές συνέπειες των επιλογών της.
Και δεν κατανοεί ότι με αυτή την τακτική οδηγεί την κούρσα του απομονωτισμού.
Τόσο για το κόμμα της όσο και για τον τόπο…
Προϊστορικό πολιτικό μαμούθ, Γιακουμάτος και Νικολόπουλος μαζί, αλλά της Κεντροαριστεράς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...