Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο νέος «παίκτης» στην ελληνική τραπεζική αγορά

Τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και την αναδιάταξη της οικονομίας θα επιδιώξει να αξιοποιήσει η πρώην Credicom, η οποία αποκτήθηκε από την Atlas Merchant Capital.
Ο πρώην επικεφαλής της Βarclays, Βοb Diamond, εκ των ιδρυτών της Atlas, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Άνθιμο Θωμόπουλο στο εγχείρημα που ξεκινά και «πατά» πάνω στο τραπεζικό όχημα της πρώην θυγατρικής της Credit Agricole.

H Credicom είχε δραστηριότητα δίνοντας κυρίως δάνεια αυτοκινήτων και ήταν πλέον η μόνη εγχώρια παρουσία -αδρανής επί σειρά ετώντου γαλλικού ομίλου που είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα το 2012. Με το νέο όνομα Atlas Bank και διευθύνοντα σύμβουλο τον Άνθιμο Θωμόπουλο αποτελεί την πρώτη νέα τραπεζική δραστηριότητα από την έναρξη της κρίσης και θα επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων μέσω της χρηματοδότησής τους και της προσέλκυσης επενδυτών.

Ο ίδιος ο Bob Diamond δηλώνει ότι η ευρωπαϊκή και η ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά παρουσιάζουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. H τράπεζα θα ενισχυθεί με αύξηση κεφαλαίου από την Atlas Capital ύψους 100 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια με περίπου 200 εκατ. ευρώ από νέους επενδυτές. Το μοντέλο εργασιών της περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με κεφάλαια της τάξης των 5 με 10 εκατ. ευρώ από την Atlas Bank και την ανεύρεση επενδυτών στην πορεία για τις επιχειρήσεις που με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύονται κεφαλαιακά.

Η Αtlas Bank με διευθύνοντα σύμβουλο τον Άνθιμο Θωμόπουλο και αναπληρώτρια CEO την Αναστασία Σακελλαρίου έχει άδεια παροχής του συνόλου των τραπεζικών εργασιών. Η εξαγορά της από την Credit Agricole ολοκληρώθηκε προ ημερών. Το Atlas Capital ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 και έχει 2,5 δισ. δολάρια κεφάλαια υπό διαχείριση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ