Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο μάτι του κυκλώνα ο Τσακαλώτος

Πολιτικό πόλεμο προκάλεσε η εκκωφαντική σιωπή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup για τα νέα μέτρα που υπέγραψε η Αθήνα. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών απέφυγε να κάνει ακόμη και την εθιμοτυπική δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης έδωσε τροφή στα σενάρια που ακούγονται εδώ και καιρό περί αποστασιοποίησης του από τον στενό κυβερνητικό πυρήνα, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στην «εξαφάνιση» του υπουργού ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από τον ίδιο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι «οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές» επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Μαρκ Τουέιν. Ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται προσηλωμένος στο στόχο της διαπραγμάτευσης αν πληροφορίες που διέρρευσαν από την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν για κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Χουλιαράκη αλλά και Παππά με τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις και για την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του Eurogroup από την κυβέρνηση ενώ δειλά δειλά αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα και οι πρώτες γκρίνιες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε συντάξεις. Για το λόγο αυτό μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

ΝΔ σε Τσακαλώτο: Πάψε να προσποίησε ότι δεν καταλαβαίνεις ελληνικά

Πολιτικό πόλεμμο προκαλεί η εξαφάνιση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και την «απομόνωσή» του από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Στις παρατηρήσεις περί «περίεργης αφωνίας» από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος δίνει σήμερα ο ίδιος, ο οποίος ωστόσο αποφεύγει επί της ουσίας, δηλαδή για τα αποτελέσματα του Eurogroup, να πάρει θέση, αναφέρει πως είναι εξαιρετικά υπερβολικές οι φήμες για το θάνατό του». Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, ανταπαντά με ανακοίνωσή της, καλώντας τον υπουργό να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για τα αποτελέσματα του Eurogroup. «Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά. Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».

Κικίλιας σεΤσακαλώτο: Πες την αλήθεια

Με ανάρτησή του στον twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλιας καλεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εάν έχει αμφιβολίες να πει την αλήθεια. Ο κ. Κικίλιας με τον «πολιτικό πόλεμο» που ξέσπασε από την εκκωφαντική σιωπή του υπουργού Οικονομικών και την εξαφάνισή του κατά την ολοκλήρωση του Eurogroup, αφού ως είθισται ο υπουργός κάνει δηλώσεις και ενημερώνει τον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, ίσως της πιο κρίσιμης για τις εξελίξεις στη χώρα μας, έκανε μια σύσταση στον υπουργό μέσω του twitter. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την απάντηση του Τσακαλώτου σχετικά με τον πολιτικό του θάνατο, αφού έτσι εξέλαβε την παρατήρηση της εξαφάνισής του, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό, έκανε την εξής ανάρτηση: Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει & αυτή τη ρήση του: “Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια”.

Μήνυμα και προς Μαξίμου

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και όχι μόνο προς την αντιπολίτευση εκτιμάται ότι έστειλε μέσω της εφημερίδας των Συντακτών, με την αναφορά ότι «οι φήμες για το θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μερικά 24ωρα μετά την, κατά δήλωση της κυβέρνησης κι όχι του ίδιου του υπουργού, «επιτυχημένης» συνεδρίασης του Eurogroup και μετά το non paper του Μαξίμου, κι όχι του ίδιου του υπουργού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «μίλησε» μόνο για να πει ότι… «είναι εδώ» σε όσους τον αναζητούσαν ή σε όσους θα ήθελαν να μην είναι στο προσκήνιο.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, είναι γεγονός ότι τήρησε «σιγή ασυρμάτου» εντείνοντας όλα τα σενάρια που μέχρι στιγμής μιλούσαν για την αντίθεσή του στην πολιτική και οικονομική γραμμή της κυβέρνησης. Κάποιοι «διάβασαν» ότι πίσω από την εξαφάνισή του αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, κρύβονταν επιμελώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση με την συμφωνία, για την οποία δεν «έδειξε» να είναι τόσο χαρούμενος ο υπουργός.

Εκτιμάται ότι το σημερινό μήνυμα που στέλνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν έχει αποδέκτη μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Πρώτον, ότι είναι εδώ, δεύτερον, ότι δεν συμμερίζεται την «επιτυχία» που νοιώθει η κυβέρνηση και τρίτον… ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, οι οποίες θα απορρέουν από την στάση του μέχρι στιγμής. Τέλος, αξίζει κανείς να μείνει και στην απάντηση που δίνει ο ίδιος ο υπουργός κάνοντας λόγο για «υπερβολικές φήμες». Η λέξη υπερβολικές τι κρύβει άραγε; Ότι υπάρχει μια υπερβολή στα περί πολιτικού θανάτου, αλλά όντως «ασθενεί» πολιτικά;

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ