Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας – Καμμένος συμφώνησαν ότι προχωρούν μαζί

Στρατηγική 4ετίας συμφώνησαν ότι έχουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες: αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές.

Μια συνομιλία που κρίθηκε επιβεβλημένη για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά τη συγκυρία, το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο «παρά ένα» της συμφωνίας με τους δανειστές (αν όλα πάνε καλά).

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με την επιδείνωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν, μετά την τοποθέτηση Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τη 1δημόσια ανταπάντηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου. Και οι δύο μάλιστα, έδειξαν να επιμένουν στις αρχικές τοποθετήσεις τους (ο Ν. Φίλης με τη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το Σάββατο, και ο Δ. Καμμένος με συνεντεύξεις του σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα), διευρύνοντας έτσι το αρχικό ρήγμα.

Πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν ωστόσο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των δυο κομμάτων (άλλωστε την ώρα αυτή, ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που θα καθιστούσε μη βιώσιμη την κυβέρνηση, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τους ΑΝΕΛ).

Καθόλου τυχαίο λοιπόν και το κλείσιμο της πόρτας του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου (χθες, στην Realnews). Μάλιστα, ο Δ. Τζανακόπουλος συνέδεσε «μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού του σημερινού ΠΑΣΟΚ με παραθεσμικά δίκτυα πολιτικής και κυρίως οικονομικής εξουσίας», καθιστώντας κατ’ ουσίαν ανέφικτη τη συνομιλία με το κόμμα της Φ. Γεννηματά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ