Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιωτόπουλος: Ζητάνε να με θανατώσουν αργόσυρτα μέσα στην κόλαση της φυλακής

Ως έμμεση επαναφορά της θανατικής ποινής χαρακτηρίζει ο Αλέκος Γιωτόπουλος την απόφαση των Δικαστικών Αρχών, βάσει της οποίας θα πρέπει να εκτίσει ποινή, όπως ισχυρίζεται, 323 ετών για να αποφυλακιστεί.

Στη νέα επιστολή του προς το «Εθνος» αναφέρει ότι τον «θανατώνουν αργόσυρτα μέσα στην κόλαση της φυλακής».

Όπως αναφέρει: «Σύμφωνα με το νέο απορριπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για να δικαιούμαι την απόλυση υπό όρο για λόγους ηλικίας που προβλέπει η παρ. 2 του άρθρου 105 Π.Κ., θα πρέπει να έχω εκτίσει πραγματική ποινή 19 ετών, επί 17 φορές, δηλ. πραγματική ποινή 323 ετών! (σελ. 96, αράδα 33, σελ. 10 αρ. 30). Ναι, σωστά διάβασες αναγνώστη, 323 έτη ποινής. Πέρα απ’ το γεγονός ότι αυτή η ποινή είναι εξωφρενική, τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει μείωσή της λόγω ηλικίας, ακόμη κι αν φανταστούμε νοερά ότι θα μπορούσα να την εκτίσω, και πάλι δεν θα αποκτούσα αυτό το δικαίωμα, αφού θα είχα ήδη αποφυλακιστεί ανεξάρτητα ηλικίας. Ο παραλογισμός και η παραδοξότητα σε όλο τους το μεγαλείο. Ο θρίαμβος του Ιονέσκο. Ο εκκωφαντικός αυτός παραλογισμός είναι λογική συνέπεια της περιφρόνησης του βουλεύματος 1169/2009 ΑΠ που ανέφερα και ιδιαίτερα της θέσης του “που αποκλείει ρητά την παράλληλη εφαρμογή της παρ. 6, εδ. β του άρθρου 105 Π.Κ. στην περίπτωση της απόλυσης των υπερηλίκων”.

Επιπλέον, μ’ αυτήν την ερμηνεία τους επαναφέρουν στα μουλωχτά το ζήτημα της θανατικής ποινής, θεωρώντας το ασήμαντο αλλά και δικαίωμά τους. Γιατί μια πραγματική ποινή 323 ετών και μάλιστα σε υπερήλικα, συνιστά στην ουσία θανατική ποινή που κρύβεται πίσω απ’ το νόμιμο μανδύα της ισόβιας κάθειρξης. Δεν τους φτάνει που με καταδίκασαν άδικα, σε μια παρωδία δίκης, με ψευδομάρτυρες, συνεργαζόμενους και χωρίς αποδείξεις. Που με φυλάκισαν επί 15 χρόνια. Τώρα ζητάνε και να με θανατώσουν αργόσυρτα μέσα στην κόλαση της φυλακής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ