Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το σύνθημα «κυβέρνηση των προθύμων» της ΝΔ και το ραντεβού των 20:30

Η σημερινή επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που επέστρεψαν στην Αθήνα για μια εβδομάδα, χαρακτηρίζεται ως θετικό γεγονός από τη ΝΔ, ωστόσο τα γαλάζια στελέχη κρατούν μικρό καλάθι για τη συνέχειά τους. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το newpost.gr θεωρούν ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είναι απροσδιόριστος, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία για το τρέχον πρόγραμμα που λήγει τον Ιούλιο του 2018, όπως επίσης δεν υπάρχει συμφωνία για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του Προγράμματος.

Παρόλα αυτά από την οδό Πειραιώς τονίζουν πως κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει και οι δεσμεύσεις της χώρας πολλαπλασιάζονται. Στο πλαίσιο αυτό, το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έχει εισάγει ένα νέο όρο στην αντιπολιτευτική ρητορική του, αυτόν της «κυβέρνησης των προθύμων», η οποία, όπως λένε, συμφώνησε σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ενώ μέχρι πρόσφατα υποστήριζε ότι δεν βγαίνουν.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, το αποψινό ραντεβού των 20:30που έχουν οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης με τους Θεσμούς, όπου αναμένεται να συζητήσουν το θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2018 και τη νομοθέτηση μέτρων από συντάξεις και αφορολόγητογια το 2019. Όπως υπενθυμίζουν από τη ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι δεν θα λάβει μέτρα που υπερβαίνουν τα χρονικά όρια της εντολής της παρούσας κυβέρνησης και τώρα με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, εγκλωβίζει τις επόμενες κυβερνήσεις και μελλοντικές γενεές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η κριτική των γαλάζιων στελεχών θα αναφέρει πως στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνο δεν πετυχαίνουν το τέλος της λιτότητας, αλλά τη θεσμοθετούν σε μόνιμη βάση, προληπτικά για να την πετύχουν και παράλληλα υπονομεύουν την προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να πετύχουν μικρότερα πλεονάσματα δίνοντας ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Όλα αυτά βεβαίως, όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, υπό την αίρεση ότι θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα και δεν θα υπάρξει κάποιο «ατύχημα» το οποίο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν και από δηλώσεις όπως της Ελένης Αυλωνίτου (να περικοπούν συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται) ή των βουλευτών και των στελεχών των ΑΝΕΛ για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ