Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΒΕΡΟΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

Η ομάδα της Ημαθίας δεν το βάζει κάτω, παρά τα έντονα διοικητικά προβλήματα! Νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και τον πλησίασε στον πόντο, παίρνοντας σημαντική ανάσα στη μάχη για τη σωτηρία!

Πως είναι «παρών»… φώναξε σήμερα η Βέροια. Η ομάδα της διοικητικές αβεβαιότητας και των αρκετών προβλημάτων, κέρδισε τον Λεβαδειακό με 2-0 και παρέμεινε στο «κόλπο» της παραμονής. Ετσι πήρε μία νίκη που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη και ήταν όχι μόνο η παρθενική φετινή της εντός έδρας, αλλά η πρώτη στην Ημαθία μετά τις 7 Φεβρουαρίου του 2016. Εκτοτε σε 10 εκεί παιχνίδια της, «μετρούσε» επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ανάλογη διάταξη, 4-2-3-1 και με σαφείς προσανατολισμούς να κρατήσουν το «μηδέν». Για αυτό άλλωστε και τα πρώτα 20 λεπτά… κύλησαν ομαλά. Χωρίς φάσεις και σε σχετικά αργό τέμπο, κάτι που οφείλονταν ως έναν βαθμό και στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ο Λεβαδειακός είχε δώσει χώρο και περίμενε στην… κόντρα, ενώ η Βέροια δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή μπάλας που είχε.

Κάπου εκεί η αναμέτρηση άρχισε να «ανάβει». Οι Βοιωτοί ήταν εκείνοι που άγγιξαν πρώτοι το γκολ, σε δύο περιπτώσεις με τον Μάντζιο (25′) και τον Γιακουμάκη (26′). Σε αμφότερες όμως ο Καντιμοίρης αντέδρασε πάρα πολύ καλά. Ο πορτιέρο της Βέροιας πραγματοποίησε ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις και την κράτησε «όρθια». Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, λίγο αργότερα (35′) ο Μίλιεβιτς με ένα πανέμορφο σουτ άνοιξε το σκορ για την «βασίλισσα» και τα δεδομένα άλλαξαν. Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους που στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μισού έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Η εικόνα τους δεν άλλαξε ούτε μετά την ανάπαυλα. Δευτερόλεπτα ύστερα από την σέντρα του δεύτερου μισού, ο Καπετάνος ανενόχλητος πλάσαρε εύστοχα όταν πήρε το «ριμπάουντ» ύστερα από επέμβαση του Ναμάσκο, με την άμυνα των «πράσινων» απλά να… παρακολουθεί.

Το ματς ουσιαστικά… τελείωσε τότε. Οι Βοιωτοί των πολλών προβλημάτων στο δημιουργικό σκέλος (η απουσία του Τόνι Σίλβα λόγω υποχρεώσεών του στο Κόπα Αφρικα είναι πολύ σημαντική) φάνταζε πλέον δύσκολο να πετύχουν δύο γκολ ώστε να «γυρίσουν» το παιχνίδι. Ο Χριστόπουλος άλλαξε τον σχηματισμό τους – η ομάδα μετά την είσοδο του Βασιλείου έπαιξε 3-5-2 – αλλά ο Καντιμοίρης φώναξε και πάλι παρών. Ο έμπειρος γκολκίπερ «σταμάτησε» τον Γιακουμάκη στο 65′ και τον Βασιλείου στο 80′, μην επιτρέποντας στον Λεβαδειακό να μπει… ξανά στο παιχνίδι.

Ετσι με σωστή προσέγγιση και ρίχνοντας το «βάρος» στην άμυνά της, η Βέροια πήρε μία σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη.

Ο MVP: Ο Καντιμοίρης. Ο πορτιέρο της Βέροιας έκανε συνολικά τέσσερις πάρα μα πάρα πολύ καλές επεμβάσεις, σε καίρια χρονικά σημεία. Πριν το 1-0 είπε «όχι» σε Μάντζιο και Γιακουμάκη, ενώ στο 2-0 «σταμάτησε» τους Γιακουμάκη και Βασιλείου. Ετσι δεν… επέτρεψε στον Λεβαδειακό ούτε να ανοίξει το σκορ, αλλά και ούτε να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μίλιεβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σημείωσε στο 35′ ένα πανέμορφο γκολ, το πρώτο του με την φανέλα της Βέροιας και μάλιστα κόντρα στην πρώην ομάδα του (ήταν στον Λεβαδειακό από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι τον Γενάρη του 2014). Μάλιστα όπως πανηγύρισε, έδειξε σαν να ήθελε να «πει» κάτι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μεντί. Η Βέροια είχε την κατοχή μπάλας μέχρι το 60′ (κυμαίνονταν στα επίπεδα του 58%-42%) και ο 29χρονος χαφ δεν κατάφερε να «κερδίσει» τις «μάχες» που έγιναν στον χώρο ευθύνης του. Στο τέλος που ο Λεβαδειακός πήρε εκείνος την μπάλα στα πόδια του, δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει σωστά τους δύο πλέον φορ που υπήρχαν στο σχήμα των Βοιωτών.

Η γκάφα: Την χρεώνεται όλος ο Λεβαδειακός στην φάση του 46′, όταν ο Καπετάνος πλάσαρε ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής. Η αντίδραση της ομάδας στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μισού ήταν πολύ κακή.

Το στραγάλι: «Απαρατήρητος» πέρασε ο Γιαννουλάκης και οι βοηθοί του. Είχαν ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις, με κυριότερη την ορθή ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Αρτσε στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως τους «βοήθησε» και το παιχνίδι, που δεν είχε πολλές «δύσκολες» φάσεις.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Στην μπάλα μετρά η ουσία. Η Βέροια την είχε, ο Λεβαδειακός όχι και έτσι έμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της παραμονής. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που έκαναν, ενώ οι φιλοξενούμενοι… έπεσαν πάνω στον Καντιμοίρη.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Μπαλάφας, Αρτσε (88′ Μελίσσης), Λινάρδος (90’+2′ , Μίλιεβιτς (79′ Τόμας), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλο, Ουόν, Τριποτσέρης (54′ Βασιλείου), Μεντί, Μιλιάζες, Καλτσάς, Καψάσκης (75′ Λάτσι), Κουλιμπαλί (68′ Μαχαίρας). Γιακουμάκης, Μάντζιος,

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ: Έρχεται χωρισμός για Ίσσαρη και Άννα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ Ο Μάκης ανησυχεί για τη συμμετοχή του Χρήστου στους παράνομους μαθητικούς αγώνες. Τι...