Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 1-1

Στην λασπομαχία της Βέροιας, η τοπική ομάδα με την ΑΕΛ τα έδωσαν όλα για την νίκη-ανάσα, όμως το 1-1 κρατάει και τις δύο στην… τσίτα της παραμονής!

Βέροια και ΑΕΛ ήθελαν νίκη, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κρίνει πολλά στη μάχη της παραμονής, όμως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και με το 1-1 μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πως έπαιξαν

Για τη Βέροια, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καντιμοίρης, με τους Ασίγκμπα, Καλί μπροστά του, τον Μαλόν δεξί μπακ και τον Βασιλαντωνόπουλο αριστερό. Στον άξονα, δίπλα από τον Μπαλάφα ήταν ο Λινάρδος, ενώ πίσω από τον Καπετάνο κινήθηκαν οι Μίλιεβιτς, Σαρπόνγκ και Άρτσε.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΛ ξεκίνησε το ματς με τον Θεοδωρόπουλο να κάνει ντεμπούτο και τρία στόπερ, τους Φάρκας, Γκόλια και Φατιόν. Την δεξιά πλευρά κάλυψε ο Ρέντζας, την αριστερή ο Μονιάκης, ενώ στον άξονα το δίδυμο ήταν Αναστασόπουλος και Μασαλέσα. «Ψεύτικο-ενιάρι» ήταν ο Ντόντο, ενώ είχε δίπλα του τους Ικάουνιεκς και Ντέλετιτς, με τους ρόλους να εναλλάσσονται

Κατοχή η Βέροια, ΑΕΛ τις φάσεις

Με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος από τα χιόνια και τις βροχές, ο ρυθμός του αγώνα δε μπορούσε να είναι πολύ καλός. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή, όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που έβγαζε τελικές. Στο 13’ ο Αναστασόπουλος έστειλε από πολύ καλή θέση την μπάλα πάνω στον Καλί, έξι λεπτά αργότερα ο Ντέλετις νικήθηκε από τον Καντιμοίρη, ενώ νέο σουτ του Σέρβου στο 22 πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, τα οποία δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν τον κίπερ της ΑΕΛ. Στο 27’ ήταν σειρά του Ρέντζα να χάσει μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Ντόντο πέρασε και πάλι λίγο άουτ.

Απονομή δικαιοσύνης στην εκπνοή

Η ΑΕΛ άξιζε το γκολ, αφού είχε βγάλει, όχι απλά τελικές, αλλά και πολλές καλές ευκαιρίες, κόντρα στις… προβλέψεις, λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, την απουσία επιθετικού και της τιμωρίας του Ναζλίδη. Έτσι, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης στο ματς.

Σε μία ακόμα φάση μπροστά από την εστία της Βέροιας και ύστερα από ασταθή απομάκρυνση σε γέμισμα του Ρέντζα, ο Ντόντο έκανε το γύρισμα, ο Ικάουνιεκς έκανε τακουνάκι και με τη βοήθεια της κόντρας πάνω στον Ασίγκμπα, νίκησε τον Καντιμοίρη για να ανοίξει λογαριασμό στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, το γκολ ήρθε στο… καλύτερο σημείο, αφού αμέσως μετά ήρθε η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, με τη Βέροια να μη κάνει ούτε σέντρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ