Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 3-2 Νίκησε και τη διαιτησία

Η ΑΕΚ παρά τη μεγάλη βοήθεια από τη διαιτησία  αν και… γύρισε το ματς από 1-0 σε 1-2, τελικά με τα 2 γκολ του Μάκου, έχασε με 3-2 από τον Παναιτωλικό στην… λίμνη του Αγρινίου και η κρίση συνεχίζεται!

 Σε ένα ματς που έγινε σε λίμνη, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε, οι Κιτρινόμαυροι το ανέτρεψαν από ημίχρονο αλλά οι Αγρινιώτες έκαναν ανατροπή στην ανατροπή στην επανάληψη, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάκο με δύο γκολ!

 Ετσι, μία μέρα πριν αναλάβει ο Μάκης Χάβος, οι γηπεδούχοι πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενώ η ΑΕΚ βλέπει τις δικές της να μειώνονται… 

Μέσα στη… λίμνη που είχε δημιουργηθεί, ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες να παίξουν όπως θα ήθελαν. Αυτό φαινόταν από την δυσκολία με την οποία μπορούσε ο οποιοσδήποτε να τρέξει έστω δύο μέτρα με την μπάλα στα πόδια. Φάνηκε, για παράδειγμα, στη φάση του 6′ με τον Χριστοδουλόπουλο αλλά τουλάχιστον, με την δεύτερη προσπάθεια, πέρασε για τον Αλμέιδα, το δυνατό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κυριακίδης. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του ματς. Η δεύτερη ήταν… γκολ. Για τον Παναιτωλικό. Στο 12′ ο Βράνιες έχασε τον Πάουλο, ο Μπάρκας τον ανέτρεψε στο τετ α τετ , ο διαιτητής έδειξε πέναλτι χωρίς όμως να δείξει την κόκκινη κάρτα και από εκεί ο Μαρκόφσκι έκανε το 1-0.

Για την προβληματική ΑΕΚ, το να βρεθεί πίσω στο σκορ και μάλιστα σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο, ήταν ό,τι χειρότερο και θα ήταν ακόμα χειρότερα αν είχε μείνει με 10 παίκτες στη φάση του πέναλτι.  Ωστόσο η κατάσταση γύρισε! Και γύρισε επειδή οι Κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν σχετικά νωρίς. Στο 23′ ο Αλμέιδα με πολύ ωραία κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Βάργκας, έκανε το 1-1 επιβεβαιώνοντας τα προβλήματα του Παναιτωλικού στις στημένες φάσεις και παράλληλα έδωσε ψυχολογία στην Ενωση. Η οποία, αφού γλίτωσε με την άστοχη κεφαλιά του Χαντάκια (που ήταν οφσάιντ) στο 28′, έφερε τούμπα το ματς στο 33′.

Ο Μύγας προσπάθησε να διώξει στη σέντρα του Βάργκας αλλά τελικά… έστρωσε για τον Γαλανόπουλο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη γωνία (1-2)! 

Η ΑΕΚ είχε φέρει το πράγμα εκεί που ήθελε αλλά λίγο έλειψε να χάσει άμεσα τον έλεγχο, όμως ο διαιτητής βοήθησε ξανά την Ένωση αφου δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι και αποβολή στον τερματοφύλακα Μπάρκα που αυτή τη φορά ανέτρεψε με τα χέρια τον Ρότσα.
Σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ που έγινε στον Γαλανόπουλο και δεν δόθηκε, η μπάλα κατέληξε στον Ρότσα και ο Μπάρκας τον ανέτρεψε με τα χέρια, χωρίς όμως να καταλογιστεί πέναλτι. Ακολούθησε, στο 36′, ακόμη ένα σουτ του Αλμέιδα -που κατάλαβε ότι σε τέτοιο γήπεδο πρέπει να σουτάρεις και όχι να την παιδεύεις την μπάλα- αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με φάουλ εκατέρωθεν.

Το δεύτερο, πάντως, άρχισε με γκολ και ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 55′, ένα λεπτό μετά το σουτ του Μαρκόφσκι που απέκρουσε ο Μπάρκας, ο Κούσας βρήκε ωραία τον Μάκο και αυτός πλάσαρε από κοντά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και ισοφάρισε (2-2)! Η αντίδραση του Ζοζέ Μοράις σε αυτό, ήταν διπλή αλλαγή: Εξω οι Βάργκας και Χριστοδουλόπουλος, μέσα οι Πέκχαρτ-Μπακασέτας, με το σύστημα να γυρίζει σε 4-4-2: Μπροστά οι Αλμέιδα-Πέκχαρτ και στις δύο πλευρές οι Μάνταλος-Μπακασέτας… Οχι και ό,τι πιο ορθολογικό για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, όπως δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό επιθετικά ούτε ο Παναιτωλικός.

Με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται όλο και χειρότερος όσο περνούσε η ώρα, ήταν μάλλον άτοπο να περιμένει κανείς ότι θα γίνει κάποια εντυπωσιακή φάση. Από την άλλη, βέβαια, σε ένα τέτοιο τερέν μπορούσε εύκολα να γίνει κάποιο λάθος, το οποίο θα έκανε την διαφορά. Δεν την έκανε αυτό του Βράνιες στο 78′ αφού ο Μαρκόφσκι σούταρε άουτ από κοντά, την έκανε αυτό του Μπάρκα στο 83′. Η λάθος εκτίμηση του, έδωσε τη δυνατότητα στον Μάκο να… μπει με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 του Παναιτωλικού και στα λεπτά που απέμεναν η ΑΕΚ, για την οποία ο Μοράις είχε βάλει στο 80′ και τον Πατίτο αντί του Μάνταλου, δεν κατάφερε να αντιδράσει…


gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ