Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αποδοκίμασαν» τον Αλέξη Τσίπρα για την αγροτική πολιτική

Κόπωση έναντι των µνηµονιακών πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνουν τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φάνηκε µε τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην προ ηµερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την αγροτική πολιτική την προηγούµενη εβδοµάδα. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά µετά την κατάκτηση της εξουσίας από το κόµµα της Αριστεράς οι βουλευτές της συµπολίτευσης δεν χειροκρότησαν όρθιοι τον πρωθυπουργό, µετά το τέλος της οµιλίας του. Αντίθετα, «τον επιδοκίµασαν χλιαρά και χωρίς ενθουσιασµό, όπως έκαναν άλλες φορές», σύµφωνα µε έµπειρους κοινοβουλευτικούς, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε  στα parapolitika.gr.

Παράλληλα, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίµησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να παραµείνουν στο εντευκτήριο ή στο καφενείο της Βουλής ή, ακόµα χειρότερα, επέλεξαν να µη βρεθούν στη Βουλή. Το ίδιο έκαναν και ορισµένα µέλη της κυβέρνησης, µε αποτέλεσµα τα υπουργικά έδρανα να φαίνονται άδεια. «Υπάρχει µεγάλη δυσαρέσκεια από τους βουλευτές της περιφέρειας σχετικά µε την ασκούµενη πολιτική για τους αγρότες», αναφέρει στο «S» στέλεχος του κυβερνώντος κόµµατος, που γνωρίζει από κοντά τα παράπονα των βουλευτών της συµπολίτευσης.

«Τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην επαρχία λαµβάνουν αρνητικά µηνύµατα από τους αγρότες ψηφοφόρους τους και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στους αρµόδιους υπουργούς για τα όσα έχουν γίνει ή, κυρίως, δεν έχουν γίνει για αυτή την επαγγελµατική οµάδα που στήριξε στην πλειοψηφία της το κόµµα της Αριστεράς στις προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις», προσθέτει η ίδια πηγή. Κυρίως τα «έχουν» µε τον υπουργό Αγροτικής Πολιτικής, Ευάγγελο Αποστόλου, και την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και µε το Μέγαρο Μαξίµου, καθώς, όπως µαθαίνουµε, αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην προ ηµερησίας συζήτηση στη Βουλή δεν τους ικανοποίησαν, καθώς απέφυγε κάποια ουσιαστική δέσµευση για την επίλυση των αγροτικών προβληµάτων. Ενδεικτικό της αγωνίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το τι µέλλει γενέσθαι για τη στήριξη των αγροτών ήταν η συνάντηση που πραγµατοποίησε η κ. Αχτσιόγλου µε κυβερνητικούς βουλευτές της περιφέρειας, προκειµένου να τους ενηµερώσει για τις εξελίξεις στη διαπραγµάτευση, µε εκείνους όµως να τη ρωτούν για τα ζητήµατα των αγροτών. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι είχαν µεταφέρει τα παράπονά τους στους βουλευτές της συµπολίτευσης την περίοδο των εορτών προαναγγέλλοντας µάλιστα δυναµικές κινητοποιήσεις εντός του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ