Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε αυξημένη εκλογική επαγρύπνηση η ΝΔ

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων και προσφυγής από την πλευρά της συγκυβέρνησης σε πρόωρες εκλογές, παραμένει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας.

Οι συνεδριάσεις των ανώτατων οργάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πως θα κορυφωθούν αύριο το μεσημέρι με τη σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς. Αφορμή για το τετ α τετ των γαλάζιων στελεχών θα είναι το κλείσιμο δύο ετών από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από το κυβερνητικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απευθύνει στην ομιλία του κάλεσμα πανστρατιάς και εγρήγορσης, από τη στιγμή που ουδείς εντός της Πειραιώς αποκλείει το σενάριο…ηρωικής εξόδου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσω της κάλπης.

Όσο, δε, ο κύκλος διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους πιστωτές της χώρας παραμένει αέναος και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εγκλωβισμένο σε τέλεια καταιγίδα αυξανόμενων απαιτήσεων, το κυβερνητικό, σύμφωνα με τους επιτελείς της οδού Πειραιώς αδιέξοδο μπορεί να κρύβει στο βάθος του χρόνου και του ρεαλισμού κινήσεις προς την κατεύθυνση του…στρίβειν δια των εκλογών.

Οι εκτιμήσεις αυτές αποτυπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, την οποία απασχόλησε το σύνολο της ανοιχτής ατζέντας των θεμάτων της αξιολόγησης, καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μέχρι πρότινος δεν έβλεπαν στον ορίζοντα προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, φαίνεται πως πλέον δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τη στιγμή κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται, στην αυριανή του ομιλία, να εξαπολύσει νέα πυρά κατά της συγκυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, ακολουθώντας το μοτίβο των τελευταίων δημόσιων παρεμβάσεών του. Μία πρώτη γεύση της στρατηγικής αποδόμησης Μεγάρου Μαξίμου και πρωθυπουργού, δια μέσου…ξετυλίγματος του μείζονος πολιτικού αφηγήματος της πολιτικής αλλαγής έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο Περιστέρι.

“Η εκλογική μάχη θα κερδηθεί στο μέτωπο της νέας γενιάς. Πρέπει να πείσουμε τα παιδιά μας ότι μπορούμε να τους υποσχεθούμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας…Θέλω να ξέρετε ότι δουλεύουμε νύχτα-μέρα για να καταρτήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μην χάνετε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα σας…Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και φιλόξενοι σε αυτούς τους συμπολίτες μας, που για πρώτη φορά ακούν το λόγο της παράταξης…Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που στις τελευταίες εκλογές δεν στήριξαν Νέα Δημοκρατία και σήμερα έρχονται στις κομματικές μας εκδηλώσεις. Αγκαλιάστε τους. Καλωσορίστε τους στο νέο τους σπίτι. Όλοι χρειάζονται για να έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνέχισε την τακτική των ανοιγμάτων προς το σύνολο των πολιτών και, κυρίως, προς τους απογοητευμένους από την Κουμουνδούρου ψηφοφόρους.

“Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν την πολιτική με καχυποψία… Κυριαρχεί η άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λίγο πολύ το ίδιο. Είναι λάθος αυτή η άποψη. Εμείς προτείνουμε μια εμπεριστατωμένη Συμφωνία Αλήθειας και ένα σχέδιο τολμηρών αλλαγών που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και επέβαλε αφού εγκατέλειψε την ρητορική περί σκισίματος των Μνημονίων”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Εστιάζοντας στη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πως φέρει το βάρος της πλέον τραγικής για τη χώρα διετίας, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ένα οικοδόμημα σε απόλυτη σύγχυση, “Ήταν μια τραγική διετία για τη χώρα. Ήταν μια τραγική διετία για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Οι μόνοι ευνοημένοι αυτήν τη διετία ήταν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι, οι οποίοι με μεγάλη ταχύτητα καταφέρνουν και διορίζονται σε κομματικές θέσεις…Ο απολογισμός είναι τραγικός. Η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη σύγχυση. Από τη μία, ισχυρίζεται ότι θέλει να κλείσει την αξιολόγηση. Από την άλλη, σηκώνει το μπαϊράκι της υπερήφανης διαπραγμάτευσης…Αυτή η τακτική δεν μας οδηγεί πουθενά. Απέναντι σε αυτήν την υποκρισία, απέναντι στην αφόρητη διγλωσσία, απέναντι σε αυτό το θέατρο οφείλουμε να προτάξουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση”, ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ