Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Απαράδεκτη η κίνηση Καμμένου να μηνύσει δημοσιογράφους

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης την κίνηση του Πάνου Καμμένου να κλείσει στο κρατητήριο τους δύο δημοσιογράφους, Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ως πολιτικός απολαμβάνει την βουλευτική του ασυλία, όπως διαβάζουμε στα parapolitika.gr. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο υπουργός, ως πολιτικός έχει βουλευτική ασυλία, άρα δεν μπορεί να πάει στο αυτόφωρο. «Όταν ένας πολίτης δέχεται μήνυση και πάει αυτόφωρο αυτόματα κάνει μήνυση στον μηνυτή του για δυσφήμηση και συλλαμβάνεται και ο μηνυτής με την αυτόφωρο διαδικασία. Στην περίπτωση του πολιτικού όμως δεν συμβαίνει αυτό κι έτσι ο κ. Καμμένος παρά την μήνυση που κατατέθηκε από τους δύο δημοσιογράφους δεν πέρασε από την διαδικασία του αυτοφώρου».

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε αυτή την τακτική, ενώ υπογράμμισε ως πολιτικός από τους τους κ.κ. Κουρτάκη και Τζένο έχει δεχτεί έντονη και σκληρή κριτική, ωστόσο ποτέ και σε κανέναν δημοσιογράφο δεν έκανε μήνυση ακριβώς επειδή ο ίδιος έχει βουλευτική ασυλία.

«Ο πολιτικός δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την δική του ασυλία για να στέλνει τους άλλους στο κρατητήριο. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Καμμένος», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ