Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυτά που ζούμε ταιριάζουν σε αφρικανική μπανανία…

Του Άγη Βερούτη

Γιατί θα πρέπει να υπάρχει φορολογική ισονομία;

Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να συνθλίβει φορολογικά 800.000 αυτοαπασχολούμενους με την πρόφαση ότι κάποιοι εξ αυτών φοροδιαφεύγουν άρα τους χτυπάει όλους, και από την άλλη να κάνει το βλάκα σε τεράστιες ενδομιλικές μεταφορές κερδών πολυεθνικών ομίλων αφορολογήτως, επειδή προσφέρουν 50-60 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Αυτή η ασυδοσία είναι προκλητική τόσο για τον μικρομεσαίο, όσο και για χώρες ισομεγέθεις με την Ελλάδα (πχ Βέλγιο) όπου οι ίδιες εταιρίες αυτές πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους χωρίς “κολπάκια”.

Η επίλυση του θέματος είναι ζήτημα Ισονομίας και Κράτους Δικαίου, σε μια χώρα που μαστίζεται από κρίση στα τελευταία 8 χρόνια, ενώ οι φτωχοποιημένοι από την υπερφορολόγηση πολίτες καλούνται να πληρώσουν διπλάσιες τιμές για πάνες μωρών, για γάλατα σε σκόνη, για οδοντόκρεμες, για ξυριστικες μηχανές, για διαγνωστικά αντιδραστήρια, για λάμπες απεικονιστικών διαγνωστικών μηχανημάτων, για λαμπτήρες σήμανσης οδικής κυκλοφοριας, και για χιλιαδες απλά μικρά καθημερινά παραδείγματα που εξευτελίζουν την έννοια του φιλελεύθερης επινόησης Κράτους Δικαίου.

Ειδικά καθώς κάποιοι από τους εν λόγω πολυεθνικούς ομίλους ασκούν πρακτικές χρηματισμού κρατικών λειτουργών, και σχηματισμού καρτέλ όταν δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματισμού, πρακτικές αντίθετες σε κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και Δικαιοσύνης.

Αυτά που ζούμε ταιριάζουν σε αφρικανική μπανανία…

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter στο @agissilaos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος μεθυσμένος συναντάει την Ηλέκτρα έξω από την καλύβα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η Ηλέκτρα με τις κόρες της βρίσκονται στην καλύβα του δάσους, κάνοντας, έτσι, πράξη...