Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άγριος τσακωμός Άδωνι – Πολάκη στη βουλή! (VIDEO) Γεωργιάδης:Γαϊδούρι, θρασύδειλε απατεώνα, κότα λειράτη! – Πολάκης: Ρε ψεύτη είσαι με τον Σόιμπλε;

Άγριος καβγάς μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς


Σκληρή προσωπική αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ψεύτη. «Πώς κομάσαι τα βράδια που άφησες τόσους ανθρώπους ανασφάλιστους; Κότες λειράτες!» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Θρασύδειλο, απατεώνα και γαϊδούρι» χαρακτήρισε από την πλευρά του τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης που χρησιμοποίησε επανειλημμένα τον χαρακτηρισμό «Κρητίκαρος» αναφερόμενος στον κ. Πολάκη.

«Πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ δεν είναι το Eurogroup, είναι η αποτυχία της Ελλάδας να κρατήσει τον Αφγανό που στραγγάλισε και βίασε την κοπέλα. Η ελληνική δικαιοσύνη τον είχε καταδικάσει και ήρθατε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Παρασκευόπουλου να τον αφήσει να πάει να σκοτώσει την κοπέλα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

«Να ντρέπεσαι εσύ που με την ψήφο σου τον άφησες να πάει να σκοτώσει την κοπέλα. Σας είχαμε προειδοποιήσει τότε» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Όταν εσείς υπογράφετε μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο, το υπογράφετε για να το τηρήσετε ή για να το παραβιάσετε; Αυτός που παραβιάζει μια γραπτή συμφωνία λέγεται απατεώνας!».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης διάβασε από το βήμα της Βουλής ένα απόσπασμα του μνημονίου που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2016.«Είναι στα αγγλικά και δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι λέει» είπε με φλεγματικό χιούμορ ο Άδωνις Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «”In agreement with the institutions” δηλαδή όταν πιστοποιηθεί το πλεόνασμα και είναι μόνιμο τότε σε συμφωνία με τους Θεσμούς μπορείτε να μοιράσετε 30% για κοινωνική πολιτική. Τηρήθηκε η συμφωνία; Όχι».

«Δεν είναι απατεώνας κάποιος που δεν τηρεί την γραπτή συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό το προηγούμενο Σάββατο. «Όταν ήρθε και μας είπε στη Βουλή ότι είναι δικαίωμα να το μοιράζει όπως θέλει δεν ήξερε τι υπόγραφε; Τι προκάλεσε; Την εμπλοκή στη διαπραγμάτευση».

«Σκοπίμως κορόιδεψε την Βουλή, παραβίασε την συμφωνία και γιατί το έκανε; Γιατί είχε δημοσκοπήσεις -17%! Όπως πάντα ο Τσίπρας επιλέγει το ατομικό του συμφέρον έναντι του συμφέροντος της χώρας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στους χερισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε στο στόχαστρό του τον Παύλο Πολάκη. «Αυτός ο Κρητίκαρος έγραφε «τα ΟΧΙ είναι για τους λεβέντες και τα ΝΑΙ για τις κότες» αυτά έγραφε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα είπε ένα ΝΑΙ μια κότα λειράτη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ξαναγράψατε τουίτ σήμερα. Θα περίμενε κανείς ότι μετά τον εξεφτελισμό σας να μην ξαναγράψετε. Να σας δω όταν τα υπογράψει ο Τσίπρας τα νέα μέτρα αν θα τα ψηφίσετε ή θα παραιτηθείτε από την καρέκλα σας».

Πολάκης: Εμείς δεν προσκυνήσαμε, δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε

«Κοίτα με βαθιά μέσα στα μάτια» αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κυκλοφορούν στο διαδύκτιο ομιλίες σας όπου βρίζετε τον Καραμανλή που υπερασπίζεσαι σήμερα, τον Σαμαρά και όλη την ΝΔ ως προδότες. Σε αυτή την ΝΔ που έχεις βρίσει χειρότερα από ότι εμείς, πήγες και έγινες υπουργός σαν ανταμοιβή τον υπηρεσιών που προσέφερες για τα γερμανικά υποβρύχια. Δεν μοιάζουμε. Εμείς δεν προσκυνήσαμε σε αυτή την ζωή. Δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε όπως έγινες εσύ για να γίνεις πιο μνημονιακός και πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε από όσα έχει στην αυλή του» υποστήριξε ο κ. Πολάκης από τα υπουργκά έδρανα απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη.

«Εσύ κοιμάσαι τα βράδια; Θα κοιμηθείς σήμερα όταν από τους ανασφάλιστους που τόλμησαν να ζητήσουν ασφάλεια δημιούργησες χρέη 30 εκατ. χρέη στα νοσοκομεία και μας κουνάς το δάχτυλο επειδή εφαρμόσαμε νόμο που ψηφίσαν όλα τα πολιτισμένα κράτη για τις φυλακές;» είπε ο Παύλος Πολάκης υπερασπιζόμενος το νόμο Παρασκευόπουλου με βάση τον οποίο αποφυλακίστηκε ο Αφγανός που βίασε και δολοφόνησε 19χρονη Γερμανίδα.

«Κοιμάσαι το βράδυ όταν πετσόκοψες την δαπάνη για την δημόσια υγεία και έσπρωξες όλο τον κόσμο στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς να κουνήσεις μια τρίχα για τη διαφθορά στη δημόσια υγεία; Στο σύνολο του χρέους υπολογίζουμε ότι τα μαύρα της υγείας είναι 84 δισ. Σε πόσα έχεις συμμετοχή από τα 84 δισ. ευρώ της διαπλοκής στη δημόσια υγεία» ανέφερε ο κ. Πολάκης θέτωντας ερωτήματα προς τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Υγείας.

«Όταν τα έκανες αυτά δεν σε πήραξαν οι 25 νοματαίοι συνδικαλιστές γιατί δεν τους πείραξες» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Είχατε ρουσφετάκια, γλειψίματα και τους είχες μέσα στο παιχνίδι γι αυτό και δεν σου χτίζουν τις πόρτες. Εμείς τους πειράζουμε αυτούς τους 25. Οι πραγματικοί εργαζόμενοι μας στηρίζουν!».

Μάλιστα ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «μέγα ψεύτη».
«Αν ξέρεις γαλλικά διάβασε την δήλωση Μοσκοβισί που λέει ότι δεν παραβαίνει καμά συμφωνία η Ελλάδα».

«Το δίλημμα μπαίνει ως εξής: Η ελληνική κυβένρηση έχει την δυνατότητα –δεν είναι αποικία- υπογράψαμε συμβιβασμό για να μην έρθει το χάος, δεν είναι αποικία και δίνουμε μέρισμα για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά. Εσύ με ποιον είσαι. Με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε;» τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

«Εγώ κοιμάμαι πολύ ήσυχος τα βράδια γιατί δεν με βαστά κανένας. Εσένα σε βαστούνε και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τα ραβασάκια που έστελνες και εσύ και η γυναίκα σου για το ποιος θα διοριστεί σε βαστούνε. Ένα σύστημα που το ταϊζατε με 6 εκατ. ευρώ διαφημιστικής δαπάνης για να σε λιβανίζουν. Πάρτε το χαμπάρι. Με ποιον είστε; Με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε;» έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Πολάκης.

Γεωργιάδης: «Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι πίσω από την ασυλία!»

«Θα φέρεις τώρα εδώ τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου. Αν δεν τα φέρετε θα σου κάνω μήνυση. Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι πίσω από την ασυλία!» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Θρασύδειλε απατεώνα που τολμάς και μιλάς για την γυναίκα μου! Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ παλιοψεύταρε Κρητίκαρε που δεν σε σώζουν τα μουσάκια!».

«Ή θα φέρεις τα χαρτάκια τώρα ή θα γίνει εδώ της Κρήτης! Δεν παίζει με την τιμή και την υπόληψή μου κανένας» εξερράγη ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αυτός ο τύπος νομίζει ότι μπορεί να ασχημονεί και να κρύβεται στο μουστάκι. Από εμένα δεν κρύβεσαι Πολάκη!».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε καλύπτει. Για το φάκελο που έστειλε ο εισαγγελέας εναντίον σου θα ψηφίσεις να αρθεί η ασυλία; Όχι, γιατί είσαι γαϊδούρι, κότα λειράτη!» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη.

«Κοίτα με καλά στα μάτια, δεν την γλιτώνεις με τίποτα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κοιτάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και γα τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης δεν θυμάται ότι αυτοί οι συνδικαλιστές που ανέφερε δεν είχαν χτίσει την πόρτα σε εμένα; Την είχαν χτίσει την πόρτα στο Δρομοκαϊτειο. Ξέρετε ποιος ήταν πίσω από τα τούβλα; Ο κ. Ξανθός!».

Δείτε το video

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ