Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αίμα, δάκρυα αλλά και success story από Μητσοτάκη

Κεντρική θέση στην επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην, μακρά ή σύντομη, διαδρομή προς τις κάλπες εξακολουθεί να κατέχει η άρνησή του να περιγράψει με εύκολα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ναι μεν επιμένει ότι έχει το κλειδί για να ξεκλειδώσει την Ελλάδα από το δωμάτιο της ύφεσης και των διαδοχικών μνημονίων, ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολη περιγράφει αυτή την έξοδο.

Το έπραξε με τρόπο εμφατικό και το Σάββατο στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, σε μία δηλαδή συγκυρία όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επερχόμενος Πρωθυπουργός συνήθως αρκούνταν σε καταγγελίες για την κυβέρνηση και εξαγγελίες για τους ψηφοφόρους.

«Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Η πατρίδα χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της συνεννόησης, που συγκροτούν ευρεία πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Η ώρα που μια ικανή κυβέρνηση θα αναλάβει τις τύχες του τόπου, είναι κοντά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Δεν φοβάμαι τις δύσκολες αποφάσεις που θα ανατάξουν τη χώρα. Σας κοιτάζω ευθέως κ. Τσίπρα και σας λέω: Η παραμονή σας στην εξουσία ζημιώνει τη χώρα. Οσο συντομότερα φύγετε, τόσο καλύτερα για την πατρίδα. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα του τόπου».

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιδιώκει να καρπωθεί τα όποια επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη απότη διανομή του βοηθήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ προς τα νησιά – αποδέκτες μεταναστευτικών ροών, η επιλογή Μητσοτάκη να μιλήσει για δύσκολες αποφάσεις προκάλεσε αίσθηση, ενώ παράλληλα συνιστά μήνυμα εντός και εκτός συνόρων για τις διαθέσεις του, μόλις αναλάβει την εξουσία.

Αυτές, ουσιαστικώς, συνοψίζονται σε μία στρατηγική σοκ (εξ ου και το αίμα και τα δάκρυα του τίτλου) σύμφωνα με την οποία, εντός ολίγων ημερών, θα επιχειρηθεί να κλείσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα. Για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. αυτό αποτελεί προϋπόθεση, δεδομένου ότι έτσι η χώρα θα περάσει πλέον σε κατάσταση ομαλότητας και, συνεπώς, ανάπτυξης, κάνοντας τελικά πράξη το success story, το οποίο δύο διαδοχικές κυβερνήσεις (Σαμαρά, Τσίπρα) προανήγγειλαν αλλά, για διαφορετικούς λόγους, δεν το πέτυχαν.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ