Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0

Αυτή την φορά η ΑΕΚ δεν έδωσε… δικαίωμα! Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αριθμητική υπεροχή που απέκτησε από το 17′ (κόκκινη Ναμάσκο) και έφτασε στο χορταστικό 4-0 επί του Λεβαδειακού, που την έστειλε στην 2η θέση!

Τα άσχημα αποτελέσματα είχαν επιπτώσεις στην ψυχολογία της ΑΕΚ αλλά και σε αυτή του κόσμου της. Η δυσαρέσκεια των οπαδών εκφράστηκε με το να βρεθούν μόνο 5.000 στο ΟΑΚΑ. Τα νεύρα της ομάδας, από την άλλη, τα πλήρωσε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες και οι Κιτρινόμαυροι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, φτάνοντας σε εύκολη νίκη με τα γκολ των Σιμόες-Πέκχαρτ-Γαλανόπουλου-Πατίτο. Ξεχωριστή αναφορά, όχι για το γκολ, γιατί αυτό ήταν απλά το… κερασάκι, αλλά για την εμφάνιση του, που ήταν η «τούρτα», αξίζει στον πιτσιρικά Γαλανόπουλο, ο οποίος είναι άψογος τακτικά και κερδίζει συνεχώς πόντους!

Από τα πρώτα λεπτά, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο πλην ενός σουτ του Γαλανόπουλου (11′). Δεν χρειάστηκε, όμως, να κάνει και κάτι τρομερό για να δει το ματς να απλοποιείται αρκετά. Αρκούσε η ανατροπή του Πέκχαρτ από τον Ναμάσκο, τον οποίο απέφυγε, για να δει την κόκκινη ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

Γνωρίζοντας ότι θα παίξει ουσιαστικά όλο το ματς με παίκτη περισσότερο, η Ενωση δεν είχε κανένα λόγο να αγχωθεί. Αντιθέτως, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να παίξει με λογική και το γκολ θα ερχόταν. Και ήρθε στο 28′, όταν ο Πατίτο έκανε κίνηση και γύρισμα από αριστερά, για να σκοράρει με τακουνάκι ο Σιμόες (1-0)! Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Πορτογάλος πήγε και για δεύτερο γκολ στο 32′ αλλά το σουτ έφυγε άουτ, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τον Λεβαδειακό αμέσως μετά…

Στο 33′ ο Μουλόπουλος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Τόπι, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 36′ με τον Πατίτο, που πλάσαρε άσχημα, για το 2-0 που θα κλείδωνε το τρίποντο. Αυτό, τελικά, θα γινόταν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μοσχονάς έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό σουτ του Γαλανόπουλου στο 48′ αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε αυτό του Πέκχαρτ στο 50′ (2-0), με το ματς να κρίνεται οριστικά.

Μπορεί η Ενωση να έπαθε διάφορες… πλάκες στα τελευταία ματς αλλά δεν γινόταν να συμβεί ξανά αυτό, με τον πιτσιρικά Γαλανόπουλο να κερδίζει συνεχώς πόντους αφού τακτικά ήταν άριστος. Και αυτό το αποδείκνυε με το πόσο σωστά πατούσε περιοχή, για να ανταμειφθεί όπως του έπρεπε στο 67′, όταν πήρε το… ριμπάουντ από την απόκρουση του Μοσχονά και πέτυχε το πρώτο του γκολ για το 3-0!

Λίγα λεπτά μετά ο Ζοσέ Μοράις άρχισε τις αλλαγές και ένας από αυτούς που μπήκαν ήταν ο Αλμέιδα, ο οποίος στο 80′ είχε οριζόντιο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά αλλά στην επαναφορά ο Πατίτο βρήκε δίχτυα και έγραψε το 4-0, για να κλείσει όμορφα, μετά από καιρό, ένα ματς για την ΑΕΚ.

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Πέκχαρτ. Είναι αυτός που ανάγκασε τον Ναμάσκο να αποβληθεί νωρίς και αυτός που κλείδωσε το τρίποντο με το 2-0. Ο Τσέχος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι ο φορ που θέλει η ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ναμάσκο. Τον πρόλαβε ο Πέκχαρτ στο 18′ και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του για όλο το ματς.

Στο ύψος του: Ο Γαλανόπουλος. Θα μπορούσε να είναι και MVP ο πιτσιρικάς και αυτό τα λέει όλα για το πώς έπαιξε. Αψογος τακτικά, πατούσε περιοχή όταν και όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να βάλει και το πρώτο του γκολ. Αν παραμείνει προσγειωμένος και δουλέψει, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ναμάσκο με την γρήγορη αποβολή του…

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Ναμάσκο και γενικά δεν είχε πρόβλημα στη διαιτησία ο Μπλάνας και οι βοηθοί του. Δεν υπήρξαν και δύσκολες φάσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς για να χτίσει σερί νικών η ΑΕΚ. Με ΠΑΣ και Παναιτωλικό να ακολουθούν στο ΟΑΚΑ, η Ενωση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμα για να πλησιάσει όσο μπορεί μήπως και ξαναμπεί σε… οποιοδήποτε κόλπο.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80′ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αραβίδης (84′ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο, Πέκχαρτ (74′ Αλμέιδα).

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33′ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (19′ Μοσχονάς), Σίλβα (76′ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ