Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΞΑΝΘΗ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 1-0

Με το γκολ του Βασιλακάκη, η Ξάνθη πέτυχε την 3η σερί της νίκη, επικράτησε με 1-0 της Λάρισας και βρέθηκε μόνη 2η στον βαθμολογικό πίνακα!

Το άξιζε και το πήρε! Η Ξάνθη του Λουτσέσκου με πρωταγωνιστές τους Λάζιτς και Βασιλακάκη επικράτησε στην έδρα της με 1-0 της ΑΕΛ και ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλες φορές. Οι Ακρίτες έκαναν το 3 στα 3 στα τελευταία τους ματς και έπιασαν την 2η θέση.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ
Για την Ξάνθη η διάταξή της: Κίπερ ο Ζίβκοβιτς. Τετράδα στην άμυνα οι Χατζητερζόγλου, Καρασαλίδης, Λισγάρας και Γουάλας. Κέντρο με Ντε Λούκας και Λουσέρο. Ο Βασιλακάκης δεκάρι, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Τριάδης και Λάζιτς και φορ ο Γιουνές. Για την ΑΕΛ: πορτιέρε ο Ξενοδόχοβ, άμυνα με Ρέντζα, Σουλιώτη, Γιοβάνοβιτς και Μονιάκη. Στο κέντρο οι Αναστασόπουλος και Ποτουρίδης, Αβραάμ και Ναζλίδης οι δύο εξτρέμ και πίσω από τον φορ Μαρουκάκη ο Ουρτάδο. Κάποιες φορές αυτό άλλαζε και πήγαινε ο Ναζλίδης πίσω από τον στράικερ.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 30′
Για το α’ μέρος δεν υπάρχουν πολλά να γράψει κανείς. Απλώς ότι δεν παίχθηκε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο πως οι ΑΕΛ και Ξάνθη είχαν φάσεις από το 30′ και μετά. Στο 32′ ένα κόψιμο του Καρασαλίδη σε σουτ Αναστασόπουλου και λίγο μετά ένα νέο κόψιμο του ίδιου παίκτη σε σουτ Ναζλίδη. Στο 42′ μία κεφαλιά Γιουνές λίγο έξω.

Ο ΛΑΖΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!
Στο β’ μέρος φάνηκε η διαφορά ποιότητας των 2 ομάδων. Η Ξάνθη ήταν ξεκάθαρα η πιο καλή ομάδα και ως εκ τούτου σκόραρε κιόλας. Στο 50ο λεπτό ο Λάζιτς ως δημιουργός και ο Βασιλακάκης ως εκτελεστής έβγαλαν το 1-0 σε μία πολύ καλή επιθετική ενέργεια. Σέντρα του πρώτου και ωραία κίνηση και ξεπέταγμα ο 2ος που σκόραρε με κεφαλιά που βρήκε και στο δοκάρι. Πολύ λίγο μετά οι Λάζιτς και Βασιλακάκης έφτασαν κοντά στο 2-0. Στο 58′ ο Βασιλακάκης είχε μία κεφαλιά λίγο άουτ. Ο Τσιώλης αντέδρασε από τον πάγκο, έκανε αλλαγές, διαφοροποίησε και το σχήμα του αλλά δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο γήπεδο. Μία κεφαλιά του Γκόλια στο 74′ πήγε στα χέρια του αντίπαλου κίπερ.

ΠΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ 10 Η ΑΕΛ
Λίγο μετά το 80′ ο Αβραάμ χτύπησε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Άλλες αλλαγές δεν είχε η ΑΕΛ και έτσι έμεινε με 10 για το υπόλοιπο του ματς. Λίγο αργότερα χτύπησε και ο Βασιλακάκης που έγινε αλλαγή. Στις καθυστερήσεις πάντως ο Κάπος από καλή θέση σούταρε έξω.

MVP: Βασιλακάκης και Λάζιτς μαζί. Πολύ καλή εικόνα ως προς το 2ο ημίχρονο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Άμυνα Ξάνθης και ειδικά ο Καρασαλίδης και Ζίβκοβιτς. Πήγαν πολύ καλά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μαρουκάκης, Αβραάμ και Ναζλίδης όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρουν την χαράμισαν. Και μόνο γι’ αυτό μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία.

ΓΚΑΦΑ: Προφανώς και εδώ μπαίνει η φάση του 1-0 με τον Βασιλακάκη και η κάκιστη αντίδραση κυρίως της άμυνας της ΑΕΛ. Κυρίως όμως οι χαμένες φάσεις της ΑΕΛ με Ναζλίδη και Αβραάμ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σοβαρά λάθη δεν έχουν γίνει. “Ξέφυγαν” κάποια σφυρίγματα κυρίως για φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο καλύτερος κέρδισε σήμερα. Η Ξάνθη έχοντας ένα πολύ καλό 20λεπτο στο β’ μέρος κατάφερε να βρει δίχτυα και να πάρει τον βαθμό. Τόσο απλό. Της έφτασε αυτό. Η ΑΕΛ πάλεψε αλλά δεν είχε την ανάλογη εικόνα ακόμα και μετά τις αλλαγές Τσιώλη. Παρότι είχε φάσεις δεν ήταν αποτελεσματική και δεν βρήκε τις κατάλληλες… απαντήσεις στο γήπεδο.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (84’ Νιέτο), Λάζιτς, Τριάδης (70’ Καμαρά) και Γιουνές (88’ Ράνος).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Αναστασόπουλος (55’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (67’ Λαμπρόπουλος), Αβραάμ, Ουρτάδο (70’ Κάπος), Ρέντζας, Σουλιώτης και Ποτουρίδης.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ