Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΕΚ 1-1

«Νίκες παντού», έλεγε την Παρασκευή ο Τόμας Πέκχαρτ αλλά για να γίνουν οι νίκες θα πρέπει η ΑΕΚ να τελειώνει τα ματς όταν μπορεί και αξίζει να το κάνει. Οπως, για παράδειγμα, στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα. Η Ενωση ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα, προηγήθηκε νωρίς με τον Λαμπρόπουλο, πραγματοποιούσε -με 4-4-2 σε ρόμβο- την καλύτερη της εμφάνιση από την ημέρα που την ανέλαβε ο Ζοσέ Μοράις και έκανε ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιούσε όμως… Και όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, η τιμωρία για αυτό ήταν η απώλεια άλλων δύο βαθμών αφού οι Φαίακες ισοφάρισαν στο 74′ με τον Τουράμ και πήραν μια ανέλπιστη ισοπαλία!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ φάνηκε ότι λειτουργούσε πολύ καλά με το 4-4-2 με ρόμβο. Ο Γαλανόπουλος έδινε ένταση στο κέντρο, οι Γιόχανσον-Σιμόες έκαναν αυτά που έπρεπε και από εκεί και πέρα ο Μάνταλος, σε ελεύθερο ρόλο, δεν είχε προβλήματα στο να κυκλοφορεί και να μοιράζει την μπάλα. Με τον Ντίντακ να έχει όρεξη από αριστερά, η Ενωση έβγαινε συνεχώς μπροστά και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Η υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 14′, μετά το κόρνερ του Μάνταλου, έδωσε το προβάδισμα (0-1) στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις ήλεγχε σε τέτοιο βαθμό το ματς ώστε να έχει ποσοστό κατοχής που έφτανε και στο 70%, περιορίζοντας στο μισό γήπεδο την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό επιθετικά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ασχολείται μόνο με το πώς θα βάλει το δεύτερο γκολ.

Θα μπορούσε να το κάνει στο 28′ με το σουτ του Αραβίδη που απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Γιόχανσον να μην σκοράρει στο… ριμπάουντ, θα μπορούσε να το κάνει στο 37′ με το πλασέ του Γαλανόπουλου που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, θα μπορούσε να το κάνει και στο 39′ με το δυνατό σουτ του Μάνταλου στην κίνηση αλλά ο Κουτζαβασίλης έκανε μεγάλη επέμβαση. Και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε μόνο με 1-0 για την ΑΕΚ, η οποία είχε πολύ καλή παρουσία και άξιζε περισσότερα γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε τους Γεωργίου και Γκομές αντί των Επστάιν και Κόντου, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στην Ενωση, η οποία διατηρούσε τον έλεγχο. Οι Κιτρινόμαυροι έβγαιναν εύκολα και ωραία μπροστά αλλά στο τέλος ήταν φλύαροι και έκαναν λάθη στην τελική πάσα, με συνέπεια να μην βάζουν το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το ματς.

Ο Μοράις αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 63′, βάζοντας τον Πατίτο αντί του Αραβίδη, με την ομάδα του να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 70′ με τον Γιόχανσον από κοντά για το 0-2. Αυτό, όμως, δεν έγινε ούτε σε αυτή τη φάση και τελικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις με την ΑΕΚ, ήρθε το 1-1: Στο 74′ ο Ντουαλά έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Τουράμ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Το 1-1, προφανώς, ήταν άδικο για την Ενωση αλλά από την άλλη ήταν και… δίκαιη τιμωρία για τις χαμένες ευκαιρίες.

Παρ’ όλα αυτά, στο 77′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μπουν και πάλι μπροστά στο σκορ με το δυνατό σουτ του Σιμόες αλλά ο Κουτζαβασίλης είχε… αποφασίσει ότι θα αποκρούει τα πάντα και το έκανε με το ένα χέρι! Ολη αυτή την ώρα, εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ έπαιζε ουσιαστικά με 10 παίκτες αφού ο Αλμέιδα είχε χαθεί… κάπου αριστερά αλλά ο Μοράις τον κρατούσε στο ματς, μέχρι να αποφασίσει στο 87′ να τον βγάλει για να βάλει τον Πέκχαρτ. Ο Τσέχος είχε ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα δύο γκολ στο κύπελλο αλλά δεν είναι και… Superman για να μπαίνει στο 87′ και να δίνει νίκες, με συνέπεια η ΑΕΚ να χάσει, γιατί αυτή η ισοπαλία σαν ήττα είναι, ένα δικό της ματς…

Και κάπως έτσι, οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να μην μπορούν πλέον να κάνουν δύο σερί νίκες και αυτό έχει ως συνέπεια, φυσικά, να απομακρύνονται και πάλι από τη διεκδίκηση του τίτλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κέιτ Μίντλετον εθεάθη να ψωνίζει στο Ουίνδσορ, μαζί με τον Ουίλιαμ – Φαινόταν «χαρούμενη, χαλαρή και υγιής»

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε δημόσια εμφάνιση σε κατάστημα με φρέσκα προϊόντα από τα βασιλικά αγροκτήματα του Ουίνδσορ Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός Σε κατάστημα με φρέσκα προϊόντα...