Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Σε ματς… τελικό για την 1η θέση και την «καλύτερη κλήρωση», ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην Κύπρο! Έχασε 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ σε ακόμη ένα παιχνίδι που η άμυνα… φώναζε τα προβλήματά της! Λάθος κι από Λεάλι στο 1-0! Αυτογκολ Ντα Κόστα και Ντε Καμάργκο τα γκολ.

Να ‘ναι καλά ο Καμπιάσο! Τι εννοείς δεν αγωνίστηκε; Προφανώς και δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι στη Κύπρο. Να ‘ναι καλά όμως ο Αργεντινός για το γκολ που έβαλε στην Ελβετία κόντρα στην Γιουνγκ Μπόιςγιατί διαφορετικά ο Ολυμπιακός θα είχε αποκλειστεί από αυτόν τον όμιλο. Σ’ έναν όμιλο που θα έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν προπαίδεια του τρία!

Ναι ήταν επιτυχία που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από την πέμπτη αγωνιστική στην φάση των 32, αλλά εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στην ισοβαθμία με τους Ελβετούς, μιας και ο Εστεμπάν Καμπιάσο είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του εκτός έδρας με την Γιουνγκ. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Κύπρο με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο νικώντας για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές Ελλάδος!

NO ΜΙΛΙ, ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Εκτός του ότι δεν υπήρχε Μποτία, έλειπε και ο Μιλιβόγεβιτς από τα χαφ με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο να μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά να βγάζει και κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας όποτε ήθελε. Ο Βιάνα δεν… κόλλησε ποτέ με τον Ντα Κόστα με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να προηγηθεί στο σκορ σε μια φάση που εκτός του ότι η άμυνα έπαιζε στο… κέντρο υπήρξε και το λάθος του Λεάλι που αποφάσισε να βγει πολύ μακριά από την περιοχή του. Ο Σωτηρίου τιμώρησε το λάθος (στο 19′) και σκόραρε παρά το γεγονός ότι το γκολ χρεώθηκε στον… Ντα Κόστα μιας και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του παρά το γεγονός ότι δεν πήδηξε!

Και αν η άμυνα είχε την… κακή της μέρας η επίθεση δεν απείλησε ποτέ σοβαρά την εστία του Βάτερμαν. Φορτούνης, Ελιουνούσι, Σεμπά και Ιντέγε δεν βρήκαν ποτέ τον παραμικρό χώρο για να κάνουν το οτιδήποτε.Μόνο από στημένες φάσεις ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μπει στο παιχνίδι αλλά κι εκεί ήταν άτυχος μιας και στην κεφαλιά του Βιανά στο 44′ η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Οσοι περίμεναν μία αντίδραση από τους πρωταθλητές Ελλάδος μάλλον θ’ απογοητεύτηκαν από την εικόνα του Ολυμπιακού. Μόνο ένα σουτ του Φορτούνη υπήρξε που εξουδετέρωσε ο Βάτερμαν κι από εκεί και πέρα καταλάβαινες ότι το γκολ θα ερχόταν μόνο από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Οπερ κι εγένετο. Την ώρα που ο Κριστιανσέν έβαζε Γιαννιώτα, Ορλάντι και Ντε Καμάργκο ο Μπέντο απαντούσε με Ανδρούτσο, Μανθάτηκαι Τσόρι (στο 75′ ο Αργεντινός). Ετσι στο 83′ ο Γιαννιώτας ξεκίνησε το δεύτερο γκολ με τον ΑΠΟΕΛ να εκδηλώνει άριστα τον αιφνιδιασμό και τον Ντε Καμάργκο να κλειδώνει τη νίκη (2-0) και την πρώτη θέση για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά το 2-0. Είχε δοκάρι με τον Ντα Κόστα στο 87′ απείλησε λίγο περισσότερο αλλά ούτε γκολ δεν έβαλε. Πλέον μένει να δούμε εάν θα το… πληρώσει στην κλήρωση της Δευτέρας ή η κληρωτίδα θα του χαμογελάσει.

ΜVP: Σωτηρίου. Οχι τόσο για τα όσα έκανε στο παιχνίδι. Αλλά με τα δύο του γκολ (σε Ελλάδα και Κύπρο) ήταν αυτός που έκρινε την πρώτη θέση στον όμιλο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντα Κόστα. Εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός του ότι στη φάση του γκολ του ΑΠΟΕΛ δεν μπαίνει δυνατά για ν’ απομακρύνει με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο κεφάλι του και να καταλήξει στα δίχτυα. Πολλά και συνεχόμενα λάθη στο χειρότερό του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιαννιώτας. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή και ξεκίνησε την φάση του δεύτερου γκολ που… τελείωσε οριστικά το ματς. Εξαιρετικά ματς για τα λεπτά που αγωνίστηκε ο Ελληνας μέσος.

Η ΓΚΑΦΑ: Η έξοδος του Λεάλι. Μπορεί μετά οι Ντα Κόστα και Βιάνα να μην κάνουν το παραμικρό για να σώσουν το γκολ αλλά ο Ιταλός βγαίνει χωρίς λόγο μακριά από την εστία του

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ισπανός Κάρλος Ντελ Κέρο δεν είχε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 32 του Europa League αλλά σίγουρα δεν ικανοποίησε με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση χάνοντας δύο φορές από τον ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να βάλει δύσκολα στον εαυτό του ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Εφρέμ (59′ Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67′ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Νούνο Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ρομάο, Μάρτινς (66′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (76′ Τσόρι), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ