Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες το… πλεκτό δεν κουνήθηκε στην Τρίπολη, στο 0-0 ανάμεσα στον Αστέρα και την Βέροια! Φωνάζει η «Βασίλισσα του Βορρά» για το ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ! Αποδοκιμάστηκαν οι Αρκάδες.

Στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα παραμείναν Αστέρας Τρίπολης και Βέροια, μετά το ισόπαλο χωρίς γκολ παιχνίδι τους στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 14η αγωνιστική.

Με 4-2-3-1 και οι δύο

Τόσο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όσο και ο Θωμάς Γράφας επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους με την συνηθισμένη… συνταγή του 4-2-3-1. Ο τεχνικός των γηπεδούχων είχε τον Ντοναρούμα στο τέρμα, τους Χαμντανί και Μπέρτο στο κέντρο της άμυνας, με τους Ίγκορ και Γιαννούλη από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Δημούτσος και Τσουκαλάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα των Κότσιρα, Φερνάντες και Τσιλιανίδη να βοηθάει τον Ιωαννίδη που ξεκίνησε στην κορυφή.

Από την πλευρά της, η «Βασίλισσα του Βορρά» είχε τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, τους Μαλόν και Βασιλαντωνόπουλο στα άκρα της άμυνας και τους Καλί, Ασίγκμπα στο κέντρο της. Λινάρδος και Μπαλάφας ήταν μπροστά τους, με τους Σισίνιο, Άρτσε και Σαρπόνγκ να παίζουν πίσω από τον Βίτι.

20 λεπτά… μπάλα

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» δεν διεκδικεί δάφνες… ποιότητας, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κάνουν φάσεις, αλλά να μην βλέπουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξαίρεση αποτέλεσε το κομμάτι μεταξύ του 16ου και του 36ου λεπτού. Σε αυτό η Βέροια έβαλε ένα γκολ που ακυρώθηκε με τον Σαρπόνγκ (16′), ενώ είχε και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Βίτι (30′), όμως ο Ντοναρούμα φώναξε παρών και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι έφταναν σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Λόπεζ, αλλά δυσκολεύονταν να πατήσουν σε αυτή για να απειλήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες… Έτσι αναλώνονταν σε σουτ όπως αυτά του Τσιλιανίδη (24′, 27′), του Τσουκαλά (34′) και του Φερνάντες (20′), τα οποία αποτελούσαν εύκολη… λεία για τον Ισπανό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα οι δύο αντίπαλοι να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Θρίλερ στο τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η είσοδος του Μάσα αρχικά, αλλά και τον Στανισάβλιεβιτς, Φαρίνια στη συνέχεια επέτρεψαν στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να φανεί πιο απειλητική, ωστόσο τα σουτ του Αργεντίνου (64′, 69′), αλλά και η κεφαλιά του Φαρίνια στο 85′, βρήκαν πάνω στον καταπληκτικό, για ακόμη ένα παιχνίδι, Λόπεζ…

Και ενώ όλα έδειχναν οτι αν κάποιος πετύχαινε το γκολ, αυτός θα ήταν ο Αστέρας, η Βέροια σε με δύο φάσεις με πρωταγωνιστές τους Κάλβο και Βίτι στο 86 και στο 87′ αντίστοιχα θα μπορούσε να είχε κλέψει το παιχνίδι. Δεν τα κατάφερε όμως και το 0-0, σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ίγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτο, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Κωτσιρας (51′ Μάσα), Φερνάντες, Τσιλιανίδης (65′ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (77΄Φαρίνια).

Βέροια: Λόπεζ, Καλι, Ασιγκμπα, Μαλόν, Βασιλαντωνόπουλος, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρτσε (80′ Τομας), Σαρπόνγκ (75΄Κάλβο), Σισίνιο (60΄Χαροντάκη), Βίτι.

MAN OF THE MATCH: Ο Ντοναρούμα, επειδή φώναξε παρών στις φάσεις που απείλησε η Βέροια τόσο στο πρώτο μέρος, αλλά κυρίως στην επανάληψη και στην φάση του 86ου λεπτού, όπου ένα γκολ σε εκείνο το σημείο δεν θα είχε… επιστροφή για τον Αστέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λόπεζ, καθώς με την είσοδο των Μάσα, Στανισάβλιεβιτς και Φαρίνια στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί και χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σισίνιο στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε, ουδέποτε δικαιολόγησε την παρουσία του, καθώς δεν συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, την οποία είχαν αναλάβει οι Σαρπόνγκ και Άρτσε. Έτσι, η αντικατάστασή του από τον Θωμά Γράφα, μόνο ως λογική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βίτι για την φάση του 87ου λεπτού όπου βρέθηκε στο ένα μέτρο από το γκολ, αλλά η προβολή του δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ντοναρούμα, ο οποίος ήταν μακριά για να αντιδράσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Γρίφος για δυνατούς λύτες η φάση του 16ου λεπτού με το ακυρωθέν γκολ του Σαρπόνγκ, καθώς το οφσάιντ είναι οριακό. Σε αυτή του 32΄με το μαρκάρισμα του Λόπεζ στον Ιωαννίδη, σωστά ο Κουτσιαύτης δεν έδειξε κάτι και συνέχισε το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Αστέρας προβλημάτισε με την απόδοσή του και δείχνει να χρειάστηκε μεγάλη βοήθεια στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η Βέροια από την άλλη, προσπαθεί αλλά το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, την… πληγώνει.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ