Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από την έκρηξη στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας (εικόνες & βίντεο)

Μία γυναίκα 42 ετών έχασε τη ζωή και πέντε άτομα τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 09:20, σε υπόγειο χώρο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας.

Ανδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρή την 42χρονη λίγο πριν από τις 11:00 στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης.

Νωρίτερα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς και το 401, και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου καθώς όπως διαπιστώθηκε υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις πελάτες του καταστήματος.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο ταχυφαγείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη φιαλών υγραερίου, ενώ απομακρύνονται οι εκτιμήσεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες για το φυσικό αέριο.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ) σχετικά με το συμβάν.
«Οι ενδείξεις δεν συνδέουν το συμβάν με το φυσικό αέριο», επεσήμαναν από την εταιρεία. Τονίστηκε πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαρροή αερίου από το συγκεκριμένο καταναλωτή. «Ο μετρητής στο συγκεκριμένο πελάτη είχε αφαιρεθεί από το περασμένο καλοκαίρι», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Εντός της ημέρας, ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών, μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις από την εταιρεία. Στο σημείο έφτασαν άμεσα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, η κίνηση στο σημείο της Γ’ Σεπτεμβρίου έχει διακοπεί ενώ έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Βικτώρια.

 iefimerida.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ