Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Βενιζέλος ζήτησε εξηγήσεις για τις διαρροές της λίστας Μπόργιανς

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου να κληθούν για να ενημερώσουν τα μέλη της, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και των δικαστικών ενώσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε λίστες φοροδιαφυγής, ζήτησε να κληθούν και να ενημερώσουν την Επιτροπή είτε ο υπουργός Οικονομικών ή η αρμόδια υφυπουργός, είτε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου για να ερευνηθεί, όπως είπε, αν εμπλέκεται η κυβέρνηση στη διαρροή αυτών των πληροφοριών.

Το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου όμως βρήκε αρνητικούς τους βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να ασχολείται κάθε φορά που δημοσιεύονται ψέματα ή υπάρχει παραπληροφόρηση, αλλά και ούτε να καλεί για εξηγήσεις του υπουργούς.

Από την πλευρά της πάντως η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη άλλα κοινοβουλευτικά μέσα για να αποσπάσει τη διάψευση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως να καταθέσει επερώτηση ή επίκαιρη ερώτηση. «Κάθε τι άλλο θα είναι αναντίστοιχο με την σημασία του θέματος. Το να μπει δηλαδή το αίτημα σε μια γραφειοκρατική διαδικασία να βρεθεί μέρα και χρόνος συζήτησης στην Επιτροπή. Ενώ έτσι θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στην διάψευση», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν να διέρρευσαν από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σε ότι αφορά το αίτημά του για τους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με αφορμή τη δημιουργία της νέας Συνδικαλιστικής Ένωσης πρέπει να κληθούν, προκειμένου να ενημερώσουν για το θέμα του δικαστικού συνδικαλισμού.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 64 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 64 Η χαρά του Γιωργίκη για το παιδί που περιμένει, επισκιάζεται...