Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επαφές και ταξίδια από τον Μητσοτάκη με προφίλ… πρωθυπουργού

Τακτική ενίσχυσης του πρωθυπουργικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και, παράλληλα, προώθησης του σχεδίου της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση στο εξωτερικό ακολουθούν στην Πειραιώς με τα ταξίδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συναντήσεις του με ξένους ηγέτες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Στη Σόφια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ και με τον πρόεδρο, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ενώ στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στόχος αυτής της μίνι περιοδείας ήταν να υπογραμμίσει τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με δύο σημαντικές χώρας των Βαλκανίων, σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης. Όπως αναφέρουν στην Πειραιώς, το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη είχε τρεις στόχους: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδος στα συμβαίνοντα στην ευρύτερη περιοχή μας. Τη σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας, σταθερότητας και ειρήνης στη βάση των δημοκρατικών αξιών, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονιάς.

Την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στο εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος. Για τον λόγο αυτό ο αρχηγός της ΝΔ. συναντήθηκε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες (παλαιές επιχειρήσεις, όχι όσες μεταφέρθηκαν προσφάτως για φορολογικούς λόγους), οι οποίοι δίνουν προστιθέμενε αξία στη χώρα μας.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι προκειμένου να έχει επαφές με τον Ζαν Κλοντ Γκούνγκερ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του κεντροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν με στόχο να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, ζητώντας χαμηλότερα πλεονάσματα, μείωση των φορολογικών συντελεστών και ένα νέο σχέδιο γενναίων μεταρρυθμίσεων, με επενδύσεις, που οι υπουργοί, όπως λένε, δεν θα πολεμούν στο παρασκήνιο.

Βασικότερος, ωστόσο, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να περάσει το μήνυμα πως αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο για τους δανειστές και τον επόμενο συνομιλητή τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με το επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, με την βοήθεια του Έλληνα επιτρόπου της Ε.Ε., Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος έχει από το παρελθόν ισχυρές επαφές με εξέχοντα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αμερικής.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Η Μαρίκα ανησυχεί μήπως η Δεσποινιώ έχει παρεvoχληθεί από τον Κοσμά, αλλά εκείνη το...