Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει φορολογήσει και τον καναπέ που καθόμαστε

O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τις επιπτώσεις των μέτρων της κυβέρνησης στην καθημερινότητα των εργαζομένων

O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τονίζοντας πως: «Έχουμε φτάσει στο σημείο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κατηγορεί την επόμενη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Η πρώτη αξιολόγηση, που άργησε να κλείσει 14 μήνες, μας άφησε 9 δισ. ευρώ φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και τον “κόφτη”. Όταν καθυστερεί η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουν τελικά οι πολίτες».


Τα τελευταία δύο χρόνια, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, οι Έλληνες έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο επιχειρήσεων, για να προσθέσει ότι «με αυτήν την κυβέρνηση, η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει. Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει».

Ο ίδιος μάλιστα, σχολίασε πως: «Να σας περιγράψω τι έρχεται το 2017. Ένας εργαζόμενος θα ξυπνήσει το πρωί να πάει στη δουλειά του. Θα πάει να αγοράσει καφέ και δεν θα μπορεί γιατί ο φόρος θα έχει αυξηθεί κατά 50%. Θα πάει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του και ο φόρος θα έχει ανέβει από 4% έως και 24%. Το βράδυ, θα γυρίσει σπίτι και το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει ακριβύνει κατά 9 λεπτά το λίτρο» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε: «Έχετε φορολογήσει και τον καναπέ που καθόμαστε. Αυτός που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του, πληρώνει φόρο για την τηλεόρασή του. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης των φόρων, υπέρ της μείωσης των δαπανών και υπέρ των επενδύσεων».

Σχετικά με το ζήτημα το χρέους, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Και προφανώς πρέπει να υπάρξει και ποσοτική χαλάρωση. Η ρύθμιση του χρέους όμως πρέπει να συνδέεται τόσο με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και με την ανάπτυξη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την Κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας, θα είχαμε λάβει ήδη και την ποσοτική χαλάρωση και τη ρύθμιση του χρέους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ