Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λεβέντης:’ Οποιος πρωθυπουργός μας βγάλει από το ευρώ θα πάει φυλακή

Μια προειδοποίηση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2015 επανέλαβε στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης προβλέποντας πρόωρες εκλογές σύντομα.

Την ίδια προειδοποίηση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2015 δηλ ότι όποιος πρωθυπουργός βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα πάει φυλακή αισθάνθηκε την ανάγκη να επαναλάβει ο Β. Λεβέντης στηχθεσινή ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017.

«Λέγατε ότι θα πάρετε κούρεμα για το χρέος και είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα από αυτή την αίθουσα ότι δεν θα πάρει τίποτα», θύμισε και «συνομιλώντας» με βουλευτή της συμπολίτευσης που διαφώνησε του είπε « «Ναι πήρατε, πήρατε… να μην σας πω τι πήρατε. Όλοι εσείς που βγαίνατε στα κανάλια εννοούσατε κούρεμα χρέους. Δεν εννοούσατε επιμηκύνσεις και χαλαρώσεις. Να εξηγούμαστε».
«Θυμάστε πάλι τον εαυτό της δραχμής»

«Δίνετε εικόνα σύγκρουσης έναντι των εταίρων μας, θυμάστε πάλι τον αντιμνημονιακό εαυτό σας, τον εαυτό της δραχμής», ανέφερε ο επικεφαλής της Ενωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στους υπουργούς και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η οποία δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ούτε μία μεγάλη επένδυση στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της είναι δύσκολο να πετύχει κάτι τέτοιο στον τρίτο της χρόνο.

Δεν άφησε στο απυρόβλητο τη Ν.Δ και σημείωσε ότι βλέπει κοκορομαχίες για το τίποτε και αναρωτήθηκε εάν υπάρχει σεβασμός για τον κόσμο.

«Η Ν.Δ. λέει ότι θα τα κάνει όλα τέλεια, αλλά δεν είναι νέο κόμμα, μέχρι πριν δύο χρόνια κυβερνούσε. Γιατί δεν τα έκανε τότε; Είναι πιο έξυπνος ο Μητσοτάκης από τον Σαμαρά; Δεν νομίζω. Με το ίδιο υλικό και την ίδια νοοτροπία υπόσχονται ότι θα τα αλλάξουν όλα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε επίσης οι βουλευτές να δώσουν τρεις μισθούς για την άμυνα της χώρας.

«Στο τέλος θα καταλήξουμε σε συντάξεις Βουλγαρίας, σημειώστε το στα πρακτικά, εάν δεν πάρουμε μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Λεβέντης διευκρίνισε τέλος ότι το κόμμα του υπό τις σημερινές συνθήκες προφανώς και θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, τον οποίο και χαρακτήρισε αντιλαϊκό, ενώ εκτίμησε ότι πλησιάζουν πρόωρες εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ