Η οργή και η απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας για την πορεία που έχει πάρει η χώρα αποτυπώνεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να υφίστανται την μεγαλύτερη καθίζηση στα ποσοστά τους.

Μάλιστα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού έχει τρωθεί ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία.Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Β. Λεβέντη. Δεύτερος πίσω από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ.Επίσης, το 42% θεωρεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση. Κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Ένας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές: Το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.Τα συναισθήματα των ερωτηθέντων για την κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

Το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία, 9 στους 10 (88%) πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

Το 58% των πολιτών, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και το χρέος, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους.Ενδιαφέρον έχει η άποψη του 25% των ερωτηθέντων που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, όπως επίσης και το μικρότερο ποσοστό (9%) των πολιτών που εκτιμούν πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της.

Ακόμη ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι η θέση της χώρας έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται.

crashonline.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top