Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαξίμου: Εθνική επιτυχία. Μείωση χρέους κατά 45 δισ ευρώ

Με την απόφαση του Eurogroup μειώθηκε το χρέος τουλάχιστον κατά 45 δισ. ευρώ, ενώ κλείδωσαν τα επιτόκια στο 1,5%, γεγονός εξίσου σημαντικό, ιδιαίτερα όταν αναμένεται αύξηση επιτοκίων, τονίζει με non paprer το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

“Με την απόφαση του Eurogroup μειώθηκε το χρέος τουλάχιστον κατά 45 δισ ευρώ, ενώ κλείδωσαν τα επιτόκια στο 1,5%, γεγονός ύψιστης σημασίας ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας αλλά και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων το προσεχές διάστημα ” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές συμπληρώνοντας με νόημα: “Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν σήμερα να αναγνωρίσουν το θετικό βήμα απομείωσης του χρέους αλλά κυρίως να πάρουν θέση στα δύο κρισιμότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης:

– Την ανάγκη για αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και στη

– Απόρριψη κάθε σκέψης για επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά την λήξη του προγράμματος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ