Με ένα ελπιδοφόρο λόγο έκλεισε η πρώτη μέρα του Συνεδρίου "Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" με τίτλο “H Ελλάδα και το διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Μια ματιά στο μέλλον” που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Ο Επίτροπος για τις Οικονομικές & Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και τελωνεία, κ. Pierre Moscovici δήλωσε πως τρέφει την προσδοκία αυτό το (3ο)πρόγραμμα να είναι και το τελευταίο για την Ελλάδα. Για αυτό είναι και σημαντικό να επιτευχθεί η συμφωνία σε προσωπικό επίπεδο πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε να εξετασθεί θετικά το ελληνικό χρέος πριν το τέλος του έτους. Ανέφερε επίσης πως ως μέλος της Ευρoζώνης η Ελλάδα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και ο ίδιος έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσει η χώρα μας την επιτυχία σε αυτό το πρόγραμμα. "Διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 2017 μπορεί να είναι το έτος μιας επιτυχημένης ανάκαμψης για την Ευρoζώνη."
Σημείωσε δύο κοινούς στόχους που θέτει στην χώρα μας, μια ισχυρή και σταθερή Ελλάδα και βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, καθώς σχολίασε ακόμα πως θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πολιτισμό. "Χρειάζεται όραμα και στρατηγική επένδυση. Σωστό χρόνο για να προβεί σε απολογισμό των επιτευγμάτων να προσδιορίσει τομείς και με περισσότερες προσπάθειες να εξασφαλίσει οφέλη για την ελληνική κοινωνία.

Έκλεισε μιλώντας για ενότητα" Θέλω μια Ελλάδα σταθερή και μια δημοκρατική Ευρώπη"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top