Σε μια μέρα που πολλοί πολιτικοί μιλάνε για το νεκρό δικτάτορα της Κουβάς Φιντέλ Κάστρο με εκφράσεις όπως "ήταν μεγάλη προσωπικότητα" κλπ και αποσιωπούν τα εγκλήματα που έκανε επί δεκαετίες στο λαό του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέτει το θέμα σε σωστή βάση και δηλώνει πως ελπίζει ότι η Κούβα θα έχει ένα ελεύθερο μέλλον από εδώ και στο εξής.

«Κτηνώδη δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε νέα αντίδρασή του για το θάνατο του κουβανού ηγέτη.

Ο θάνατος του Κάστρο «σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει», δήλωσε ο Τραμπ.


Τόνισε τέλος ότι «η διακυβέρνησή μας θα κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο λαός της Κούβας, θ' αρχίσει τελικά το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δει σύντομα μία ελεύθερη Κούβα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, εντύπωση είχε προκαλέσει η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Είχε απλά αναρτήσει στο twitter την διαπίστωσή του ότι πέθανε ο κουβανός ηγέτης. «Ο Φιντέλ Κάστρο είναι νεκρός».

skai.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top