Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-3

Ο Χαμζά Γιουνές έκανε ό,τι ήθελε στο Αγρίνιο. Με ασίστ, ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι οδήγησε την Ξάνθη σε σπουδαίο «διπλό» (2-3) επί του Παναιτωλικού που είχε άμυνα… παιδική χαρά! Τριάδης και Λάζιτς τα άλλα γκολ των νικητών, Ουάρντα και Ρόσα για τους γηπεδούχους!

H TEXNH ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
Της αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Ν’ αμύνεται σωστά δηλαδή και να προσπαθεί να βρει κόντρες. Το έκανε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Η Ξάνθη έπαιξε σωστή άμυνα στο κόρνερ που κέρδισε ο Παναιτωλικός και με τρεις μπαλιές έβγαλε γκολ (19′) στην αντεπίθεση. Οι αμυντικοί απομάκρυναν ο Τριάδης πήρε την πρώτη πάσα, την έσπασε στον Γιουνές ο οποίος ακολούθησε την φάση και έβγαλε την σέντρα στο σωστό σημείο μιας και ο Τριάδης έκανε κίνηση φορ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Βεβαίως ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την μπάλα στην κατοχή του στο πρώτο μέρος. Ναι μεν πίεζε αλλά δεν μπορούσε και να βρει τρόπο ν’ απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Το έκανε με την απευθείας εκτέλεση του Φερέιρα λίγα λεπτά μετά το γκολ αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε εντυπωσιακό απόκρουση για να κρατήσει το 0-1.

ΡΟΝΤΕΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Με δυνατή βροχή και την Ξάνθη όλοι περίμεναν πως το ματς θα κλείδωνε στο 0-1. Κι όμως. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν ακόμη τέσσερα τέρματα, είχαμε δύο πέναλτι και πάρα πολλές φάσεις κι από τις δύο εστίες. Φυσικά σε αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο δεύτερο γκολ της Ξάνθης. Στο 48′ και πάλι σε κόντρα επίθεση ο Λάζιτς με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Ο Παναιτωλικός δεν είχε να χάσει κάτι άλλο. Ρίσκαρε πολύ και στο 64′ βρήκε τον τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι με ένα δώρο του διαιτητή μιας και δεν υπήρχε πέναλτι του Λισγάρα. Ο Ουάρντα ευστόχησε μείωσε αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Εννιά λεπτά αργότερα (73′) ο Γιουνές κέρδισε το πέναλτι (σωστό σφυριγμα αυτή την φορά) το εκτέλεσε ο ίδιος και ξαναπήγε την διαφορά στα δυο γκολ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ξάνθη θα έπαιρνε ακόμα ένα εύκολο διπλό ήρθε στο 86′ ο Ρότσα να δώσει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του αγώνα μιας και έκανε το 2-3. Εν τέλει η ακριτική ομάδα έπαιξε με τον χρόνο (και τις αλλαγές) και διατήρησε τη νίκη προσθέτοντας ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι της…

MVP: Γιουνές. Δηλαδή τι άλλο να κάνει; Βγάζει την ασίστ για το πρώτο γκολ, ξεκινάει το δεύτερο, κερδίζει το πέναλτι και το εκτελεί σωστά για το τρίτο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρόσα. Δεν βοήθησε την ομάδα του όπως θα περίμενε ο Ματζουράκης αλλά άργησε και ν’ αντικατασταθεί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τριάδης. Μπήκε στο βασικό σχήμα μιας και υπήρχαν απουσίες και δικαίωσε τον Λουτσέσκου. Γκολ το οποίο άνοιξε το δρόμο για το διπλό της Ξάνθης.

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση του Τίκα για το πέναλτι της Ξάνθης. Ο Λισγάρας βρίσκει πέναλτι και όχι τα πόδια του Καμαβουάκα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ελεγχέται για το εάν έπρεπε ν’ αποβληθεί ο Φλίσκας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά και για το πέναλτι που έδωσε στον Παναιτωλικό. Ειδικά για την δευτερη φάση φαίνεται πως ο Λισγάρας βρίσκει την μπάλα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Την ώρα που ο Παναιτωλικός χάνει μία ακόμα ευκαιρία για να μαζέψει βαθμούς την ώρα που η Ξάνθη εφτασε τα εφτά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και με ακόμα ένα διπλό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Ρόσα (82′ Λεντέσμα), Μάκος, Φερέιρα (82′ Ρότσα), Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Καμαβουάκα, Ουάρντα (74′ Τομανέ), Τσοκάνης
ΞΑΝΘΗ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (86′ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης (93′ Ορφανίδης), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (91′ Χατζητερζόγλου), Λισγάρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ