Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ 0-1 “Πέταξε” την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου απόψε στην Τούμπα. Σνομπ και άνευρος στο παιχνίδι του απέναντι στην Καραμπάχ, γνώρισε την ήττα με 0-1, και άφησε πλέον ελάχιστες ελπίδες για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League.

Με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο οργανωτή ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος και Λέοβατς στα άκρα της άμυνας, οι Τζαβέλλας και Βαρέλα στόπερ, Κάνιας και Τσίμιροτ ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, ενώ στην επίθεση, στις πτέρυγες ήταν οι Μυστακίδης και Ροντρίγκες και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Από την πλευρά της, η Καραμπάχ παρατάχθηκε με 4-3-3, έχοντας τους Κιντάνα, Εντλοβού και Μουαρέμ, τριάδα στην επίθετική της γραμμή.

Χωρίς μεγάλη ένταση ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τους παίκτες των δυο ομάδων να παίρνουν τους χώρους τους μέσα στο γήπεδο, σε ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία σημείωθηκε στο 10′ με σουτ του Κλάους μέσα από την περιοχή. Γενικά, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και με συνεχές passing game προσπαθούσε να βρει τρόπους για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Πιο αποτελεσματική ήταν η δεξιά του πτέρυγα με τους Μάτος και Μυστακίδη, με τον τελευταίο να έχει ένα πολύ καλό σουτ στο 22′ που εξουδετέρωσε ο Σέχιτς. Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, ο Δικέφαλος έχασε λίγο τον ρυθμό του, η Καραμπάχ έβγαλε 1-2 καλές αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να φτάσει σε κάποια σημαντική ευκαιρία. Από τρεις μόνο τελικές προσπάθειες εξάλλου είχαν και οι δυο ομάδες στο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας με 55%-45%.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Το τέμπο ήταν αργό με τις δυο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα και να έχουν 11 παίκτες πίσω από το κέντρο σε φάση άμυνας. Ο Δικέφαλος πάντως στις 2-3 φορές που πίεσε ψηλά, ανάγκασε τους Αζέρους σε λάθη, αλλά δεν το επιχειρούσε συχνά.

Στο 60′, ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Περέιρα στη θέση του Μυστακίδη θέλωντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή, με τον Αργεντινό να παίρνει κατευθείαν πρωτοβουλίες, έχοντας ένα καλό σουτ στο 62′ που έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο τελευταίο μισάωρο καθώς ήταν αυτός που χρειαζόταν περισσότερο το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να υποχωρούν μερικά μέτρα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του ματς και σε μια ανύποπτη φάση, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με σουτ του Μίτσελ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 69′. Το 0-1 ανάγκασε τον Ίβιτς να ρίξει στο ματς και τον Τιάμ στη θέση του μέτριου Μπίσεσβαρ στο 73′, παίζοντας έτσι το τελευταίο του χαρτί. Το μόνο που είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ όμως μέχρι το τέλος ήταν ένα σουτ του Περέιρα στο 85′. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους…

Γκολ: Μίτσελ 69′ (σουτ)
Κίτρινες: Αθανασιάδης 3′ , Τζαβέλλας 57′, Περέιρα 82′ / Μεντβέντεφ 3′
Κόκκινη:
Δοκάρι:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάχοφ 81′), Μπίσεσβαρ (Τιάμ 73′), Μυστακίδης (Περέιρα 60′), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.
Καραμπάχ: Σέχιτς, Γκαράγιεφ, Μεντβέντεφ, Εντλοβού (Ρεινάλντο 76′), Μουαρέμ (Ισμαήλοφ 88′), Σαντίγκοφ, Αμιργκουλίεφ (Μίτσελ 64′), Αλμέιδα, Αγκόλι, Χουσείνοφ, Κιντάντα.
Διαιτητής: Μπίτον (Σκωτία)
Βοηθοί: Πότερ, Μάθερ (Σκωτία)
Επιπλέον βοηθοί: ΜακΛιν, Ρόμπερτσον (Σκωτία)
Θεατές: 14.000

inpaok.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ